Chestorul Senatului Constantin Dumitru (PDL) a declarat după şedinţa Biroului Permanent, că Secretariatul General a renegociat, în ultimele zile, contractele cu hotelurile unde sunt cazaţi aleşii, rezultând o economie de 80.000 lei.

„În ultima perioadă, Secretariatul General s-a ocupat de rediscutarea şi renegocierea preţurile pentru serviciile prestate de unităţile de cazare unde sunt cazaţi senatorii şi deputaţii, pentru că a fost vorba de o acţiune comună, din care a rezultat o economie foarte importantă de aproximativ 800 de milioane de lei vechi”, a spus chestorul Senatului.

El a arătat că aceşti bani au fost redirijaţi spre investiţii unde instituţia stă destul de rău, printre aceste investiţii aflându-se Arhiva Senatului şi înfiinţarea a încă două birouri de lucru.

„În ultimile zece zile s-au renegociat toate preţurile cu hotelurile unde sunt cazaţi senatorii şi deputaţii. Este vorba de Centre Ville, Marrriott, cele două locaţii unde sunt cazaţi senatorii, Camera Deputaţilor având contracte şi cu alte hoteluri. În condiţii de criză, era normal ca preţurile să scadă, pentru că asta este, nici hotelurile nu mai sunt pline”, a spus Constantin Dumitru.

El a explicat că această economie de 800 de milioane lei vechi se referă la lunile septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie 2009.

Constantin Dumitru a mai spus că, în condiţiile în care aceste contracte de cazare a parlamentarilor se renegociază anual, anul viitor va avea loc o nouă negociere a preţurilor pentru cazarea aleşilor în Bucureşti.

SURSA: Mediafax