Traseul originalei parade este: Kiseleff – Piaţa Victoriei – Piaţa Romană – Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei – Uranus – Mihalache – Bulevardul Expoziţiei – Romexpo.

Printre autovehicule, care sunt, de fapt, bucătării pe roţi, se află "Meat Busters" – afacere ce e revoluţionat conceptul de sandwich prin metoda de carne gătită lent, afumată în cuptor de ceramică, "Nori Yakitori" – primul food truck cu mâncare japoneză din România, "Camionetta" – pizzerie mobilă într-un Land Rover, "Delicii pe Roţi" – un atelier de făcut waffle cu dulceaţă, ciocolată, cremă de brânză ori rucolla, într-o maşină de epocă, un Citroen Van din 1969, "Duma's Van" – bucătărie mexicană pe patru roţi, bazată pe ingrediente fără aditivi chimici alimentari.

În majoritatea camionetelor, spectatorii vor descoperi la volan sau pe locul din dreapta cunoscuţi chefi din România, câştigători ai marilor show-uri culinare televizate, proprietari de restaurant célèbre din toată ţara şi promoter ai curentului street food în România.

Odată ajunse la destinaţie, la Romexpo, camionetele îşi vor găsi un loc de parcare cât mai bun iar bucătarii vor începe pregătirile pentru Bucharest Street Food Carnival.

De altfel, parada de marţi este un preambul la evenimentul Bucharest Street Food Carnival, ce are loc de joi până duminică şi este prezentat drept "cel mai mare carnaval de street food din Europa de Est".