Din suma vizată, 65 mil. euro vor fi direcţionaţi către rambursarea creditului accesat luna trecută de la UBS, facilitate preluată de investitorii instituţionali York Capital Management şi Oak Hill Advisors şi a cărei maturitate va fi atinsă în 18 decembrie 2014; 23 mil. euro vor fi îndreptaţi către investiţii în actualul portofoliu al companiei şi 112 mil. euro sunt alocaţi pentru investiţii viitoare, din care 94 mil. euro privesc proiecte imobiliare deja contractate sau a căror achiziţie se află într-un stadiu avansat de negociere.

Cea mai importantă investiţie planificată de Globalworth este achiziţia turnului de birouri Unicredit din zona Piaţa Presei Libere din Bucureşti, contra sumei de 43,3 mil. euro. Imobilul de birouri se află momentan în administrarea omului de afaceri Raul Doicescu, proprietarul companiei de construcţii Bog’Art, care a dezvoltat proiectul la cererea UniCredit, bancă ce ocupă întregul imobil.

Potrivit datelor Globalworth, achiziţia Unicredit Tower presupune şi preluarea creditului accesat pentru dezvoltarea proiectului în valoare de 28 mil. euro. Veniturile anuale generate de imobil din chirii se ridică la 3,9 mil. euro.
„Suntem încântaţi că am securizat deja un capital de 95 mil. euro de la York Capital Management şi Oak Hill Advisors, doi dintre cei mai mari şi mai reputaţi investitori financiari ai lumii. În plus, suntem recunoscători faţă de sprijinul continuu al lui Ioannis Papalekas, care a investit deja circa 90 mil. euro în companie şi care s-a angajat să mai investească încă 25 mil. euro“, a declarat Geoff Miller, preşedintele Globalworth. În prezent, Ioannis Papalekas controlează 64,9% din companie.

De la lansarea sa, în iulie 2013, Globalworth a încheiat tranzacţii imobiliare în valoare de circa 360 mil. euro şi a închiriat 50.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale. În portofoliul companiei se regăsesc acum opt proprietăţi amplasate în Bucureşti cu o valoare de piaţă de 487,9 mil. euro. Principalele proprietăţi ale Globalworth sunt: Tower Center International din Piaţa Victoriei, clădirile de birouri BOB şi BOC din apropierea staţiei de metrou Pipera, City Offices (fostul centru comercial City Mall) şi clădirea de birouri Bucharest One, a cărei construcţia a fost începută recent de Bog’Art la baza pasajului Pipera.