Clădirile, denumite Skylight şi Lumen, au fost cumpărate de la Unibail-Rodamco-Westfield. Acestea sunt localizate lângă mallul Zlote Tarasy din centrul de afaceri al Varşoviei. Imobilele, cu o înălţime de 18 etaje, respectiv 8 etaje, au fost construite în 2007 şi au o suprafaţă cumulată de 45.500 mp. Cu o rată de ocupare de circa 89%, proprietăţile generează un venit din închiriere de circa 11,5 mil. euro pe an. Printre chiriaşii imobilelor se numără Pernod Ricard, Mars, PGE Energia Ciepła, InOffice, Regus şi Cushman & Wakefield.

„Aceasta reprezintă cea mai mare achiziţie de active făcută de Globalworth de până acum. Clădirile achiziţionate vor întări poziţia noastră de lider pe piaţa de birouri din Polonia“, a declarat Dimitris Raptis, deputy CEO şi chief investment officer în cadrul Globalworth.

Valoarea proprietăților companiei a depășit la finalul primului semestru al anului 2,1 miliarde de euro, mai bine de jumătate dintre clădiri fiind în România.

Venitul operațional net al companiei a atins cifra de 51,7 milioane de euro, reprezentând o creștere cu 135% față de rezultatele din primul semestru al anului 2017, ca urmare a intrării pe piața din Polonia și a extinderii din România.

În clădirile Globalworth stau cu chirie circa 400 de multinaţionale. La sfârșitul primului semestru al anului, 879.300 de metri pătrați erau închiriați sau pre-închiriați de către aproximativ 510 chiriași. Peste 77% din acest spațiu găzduiește companii multinaționale, iar gradul de ocupare al clădirilor comerciale din portofoliu a ajuns la 95%.

În primul semestru al acestui an, compania a investit 276,2 milioane de euro în noi achiziții și în continuarea strategiei sale de dezvoltare. În România, compania a achiziționat trei terenuri în București pentru viitoare clădiri de birouri, dintre care două se află în noul centru de afaceri al Bucureștiului (zona Barbu Văcărescu – Pipera), iar cel de-al treilea, pe bulevardul Preciziei, în imediata vecinătate a proiectului Renault Bucharest Connected din partea de vest a orașului, noul sediu Dacia-Renault. În Polonia, portofoliul Globalworth a crescut cu achiziția a încă trei clădiri de birouri în trei orașe cheie: Cracovia (Quattro Business Park), Varșovia (Warta Tower) și Wroclaw (West Link). Pe lângă acestea, în iulie, Globalworth a cumpărat încă o clădire în Varșovia, respectiv Spektrum Tower.

În ceea ce privește dezvoltarea proiectelor deja începute, compania a anunțat finalizarea Tower 2 din Campusul Globalworth din București, urmată de începerea construcției clădirii Tower 3, care va dispune de un spațiu de 34.800 de metri pătrați și va fi finalizată în cel de-al patrulea trimestru al anului 2019. În același timp, proiectul mixt Renault Bucharest Connected, cu o suprafață de 42.300 metri pătrați, este în plină dezvoltare și va fi finalizat în primul trimestrul al anului 2019.

Globalworth a fost fondată în România de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, care mai deţine acum 18,2% din firma listată la Bursa de Valori din Londra.