Papa Benedict al XVI-lea navighează frecvent pe Internet şi foloseşte foarte des e-mailul, a declarat, joi, responsabilul pentru comunicaţii al Vaticanului, monseniorul Claudio Maria Celli, care a spus că pontiful german este „un mare fan al tehnologiei”, informează agenţia italiană de presă Ansa.

Monseniorul a făcut această declaraţie în cadrul unei conferinţe de patru zile pe teme de comunicare online, care se derulează la Vatican.

Papa „trimite e-mailuri personale şi apreciază entuziast noile tehnologii”, a spus Celli. „Nu are o adresă papală de e-mail  şi nu poate răspunde personal milioanelor de mesaje care ajung în căsuţa poştală a Vaticanului. Cu toate acestea, el se roagă pentru toţi cei care îi scriu”, a spus monseniorul.

Conferinţa de la Vatican, care are loc de joi până duminică, are ca scop să îi educe pe episcopii seniori din Europa în legătură cu avantajele şi riscurile internetului. La eveniment sunt prezenţi reprezentanţi ai platformei de socializare Facebook, ai motorului de căutare Google, al site-ului de partajare de conţinut video YouTube, ai unei reţele de microblogging rivală Twitter şi a enciclopediei colaborative online Wikipedia. În plus, un hacker elveţian şi un reprezentant al diviziei de cyber-infracţiuni din cadrul Interpol le vor vorbi episcopilor şi despre riscurile de securitate de pe Internet.

Scopul conferinţei este să exploreze impactul Internetului asupra misiunii Bisericii Catolice şi să analizeze metodele de utilizare a instrumentelor interactive pentru răspândirea mesajului creştin, aşa cum se menţionează într-o declaraţie a Consiliului pontifical pentru comunicare socială. Conferinţa este cea mai recentă dintr-o serie de măsuri luate de Biserica Catolică pentru a interacţiona cu tehnologia modernă.

SURSA: Mediafax

Te-ar putea interesa și: