Demonoid.me, celebru site de torrente din Ucraina, este ultima victimă a luptei împotriva site-urilor de file sharing şi a pirateriei digitale. Acesta este cel de-al doilea site din Ucraina care este închis anul acesta. După ce justiţia americană a dispus închiderea site-ului Megaupload.com şi arestarea responsabililor săi, poliţia ucraineană a închis cel mai popular site de file sharing din ţară, Ex.ua, acuzându-i pe proprietari de distribuire ilegală de programe, muzică şi înregistrări video protejate prin drepturi de autor. Potrivit poliţiei, site-ul Ex.ua avea milioane de utilizatori, majoritatea accesându-l de pe teritoriul Ucrainei.

Demonoid.me era un site mult mai cunoscut în afara Ucrainei şi se afla pe lista autorităţilor americane denumită "Notorious Markets List", care a fost creată pentru a identifica pieţele unde sunt încălcate drepturile de autor şi unde se promovează pirateria.

Demonoid.me a fost închis la începutul acestei luni, după ce autorităţile din Ucraina au contactat furnizorul de internet, Colocall, şi l-a obligat să oprească serverele. În prezent, domeniile de internet demonoid.me, demonoid.com şi demonoid.ph sunt disponibile şi pot fi achiziţionate de pe site-ul sedo.de.

Hackerii de la Anonymous, care nu au mai ţinut prima pagină a publicaţiilor în ultima perioadă, au afirmat că se vor răzbuna. Hackerii au atacat mai multe site-uri ale autorităţilor din Ucraina, însă Demonoid.me va rămâne închis pentru totdeauna.

Pe lângă Demonoid.me, alte mari site-uri de torrente care au dispărut în ultimii ani sunt BTJunkie, Mininova şi Megaupload. Printre cele mai populare site-uri de torrente, în prezent, se numără The Pirate Bay, Torrentz,  KickassTorrents şi IsoHunt.