Probleme imense în Timișoara. S-a declanșat din nou alarma. Mai multe persoane, printre care și copii, au fost evacuați dintr-un bloc, din cauza unui miros puternic de insecticid.

Pompierii au fost solicitați printr-un apel la 112, de locatarii unui bloc de pe strada Inului, din Timişoara, care au simțit miros de insecticid în clădire. La adresa mai sus amintită a descins un echipaj CBRN, însoțit de o autospeciala de stingere, un echipaj de prim ajutor SMURD B, ofițerul de serviciu de la Detașamentul 2 și două echipaje de poliție. Din interiorul imobilului au fost evacuate 10 persoane, cinci adulți și cinci copii.

Echipajul CBRN nu a înregistrat, în urma măsurătorilor, valori de substanțe toxice pe aparatura de detecție. Acesta este cel de-al nouălea imobil din Timişoara inspectat de echipele CBRN, însă reprezentanții ISU nu au precizat dacă și în acesta a lucrat patronul Bistim Dera.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat că solicitarea de intervenţie pe strada Inului nr. 4 pentru un miros puternic de insecticid a venit în jurul orei 18,35 şi că au fost alertate imediat Detaşamentul 2 Timiş pentru o primă intervenţie şi evacuare a persoanelor din imobil, echipajul de prim ajutor SMURD B şi echipajul CBRN.

„Au fost evacuate 10 persoane, 5 adulţi şi 5 minori. Este vorba de scara unui bloc cu parter şi 4 etaje, cu 16 apartamente. În urma detecţiei cu echipajul CBRN, nu s-au înregistrat valori de substanţe toxice pe aparatura de detecţie. La locul intervenţiei acţionează un echipaj CBRN, o autospecială de stingere, un echipaj de prim ajutor SMURD, ofiţerul de serviciu şi două echipaje de poliţie”, a afirmat Elena Megherea, conform RTV.

Mai mult, Megherea a anunţat că potrivit datelor primite de la cele trei unităţi de primiri urgenţe din Timişoara, în acest moment mai sunt internate trei persoane care provin din lotul deratizării de pe strada Mioriţa, dintre care doi copii la Spitalul „Louis Ţurcanu” şi un adult la Spitalul Judeţean Timişoara. Starea persoanelor internate este general bună.