Anunțată de secretarul pentru Transport, Grant Shapps, legea stipulează că încărcătoarele de mașini electrice instalate acasă sau la locul de muncă nu pot funcționa până la nouă ore pe zi pentru a evita supraîncărcarea rețelei electrice naționale, scrie UKmotor.

Noile încărcătoare instalate la domiciliu și la locul de muncă trebuie să fie încărcătoare „inteligente”

Începând cu 30 mai 2022, noile încărcătoare instalate la domiciliu și la locul de muncă trebuie să fie încărcătoare „inteligente”, conectate la internet și capabile să utilizeze presetări care își limitează capacitatea de a funcționa între orele 8:00- 11:00 și 16:00- 22:00.

Cu toate acestea, utilizatorii încărcătoarelor de la domiciliu vor putea să configureze setările prestabilite, deși nu e clar cât de des vor putea face acest lucru.

Pe lângă cele 9 ore pe zi de nefuncționare, autoritățile vor putea impune o „întârziere randomizată” de 30 de minute încărcătoarelor individuale din anumite zone pentru a preveni creșterea presiunii pe rețele.

Estimări privind 14 milioane de mașini electrice pe drumurile publice până în 2030

Guvernul de la Londra consideră că aceste măsuri vor contribui la evitarea punerii sub presiune a rețelei electrice, prevenind astfel apariția penelor de curent.

Preocupările Departamentului pentru Transporturi au la bază proiecția conform căreia 14 milioane de mașini electrice vor fi pe drumurile publice până în 2030.

Când un număr atît de mare de vehicule electrice încărcate la domiciliu, după ce proprietarii vor ajunge acasă, între orele 17:00 și 19:00, rețeaua electrică riscă să cedeze.