Tehnologiile care vor fi utilizate pe întreaga durată a acordului de concesiune sunt aceleași care au fost întrebuințate pentru perimetrele de resurse convenționale din România, de decenii, potrivit companiei.

“Nu am planificat niciodată și nu vom desfășura niciun fel de activități legate de gazele de șist în perimetrul EX-6 Curtici, mai precis nu vom explora și nici exploata gaze de șist în nicio parte a perimetrului, nici prin fracturare hidraulică și nici prin vreo altă metodă. Pe întreaga durată a acordului de concesiune vom folosi doar tehnologiile tradiționale care au fost utilizate de mai multe zeci de ani în România pentru explorarea și exploatarea de resurse convenționale”, a declarat Gábor Zelei, Managing Director al Panfora Oil & Gas.

Toate operațiunile pe care Panfora Oil & Gas are dreptul să le deruleze sunt detaliate în acordul de concesiune și în programul de lucrări. Compania a mai anunțat că măsurătorile de suprafață din zona EX-6 Curtici nu presupun extragerea ori utilizarea substanțelor din subsol, ci o „ecografie a pământului”. De asemenea, acestea nu presupun foraje și excavări. Operațiunile de măsurare de suprafață vor dura circa 6-7 luni pentru întreaga suprafață de 561 kilometri  pătrați, ceea ce înseamnă câteva zile pentru fiecare proprietar, în funcție de mărimea terenului