Viermii şi viruşii tradiţionali aproape au dispărut în timp ce cantitatea de malware de tip troian a crescut cu 71%, conform raportului trimestrial al celor de la PandaLabs.

PandaLabs a înregistrat în perioada iulie – septembrie cinci milioane de noi tulpini de malware. Majoritatea au fost troieni bancari, însă au crescut şi adware-ul şi spyware-ul. Cantitatea de malware de tip troian a crescut cu 71%, în timp ce ameninţările de tip adware au înregistrat o creştere de 13%, iar cele de tip spyware de 9%.
Viermii şi viruşii tradiţionali aproape au dispărut, reprezentând doar 2% din totalul cantităţii de malware înregistrate.

„În prezent primim aproximativ 50.000 de noi mostre de malware în fiecare zi, comparativ cu 37.000 primite cu doar câteva luni în urma. Nu există nici un motiv să credem ca situaţia se va îmbunătăţi în următoarele luni”, explică Luis Corrons, director tehnic al PandaLabs.

În ceea ce priveşte numărul de computere infectate, a existat o creştere de 15% comparativ cu trimestrul precedent. În mai mult de 37% din cazuri, vinovaţi au fost troienii, în timp ce adware-ul a fost responsabil de 18.68% din toate infecţiile.

SURSA: Panda Labs