Această tehnologie constă într-un modul de transmisie-recepţie (transceiver) pe 60 GHz şi un procesor baseband, integrate individual în cipurile CMOS, prin tehnologii optimizate pentru utilizarea în dispozitivele mobile.
Tehnologia permite comunicarea wireless multi-gigabit cu o viteză de 20 de ori mai mare decât reţelele wireless existente de tip LAN ce folosesc frecvenţa de bandă de 60 GHz. Optimizarea acestor părţi componente ale cipurilor va face posibilă, pe viitor, desfăşurarea de comunicaţii wireless multi-gigabit cu un consum de energie de sub 1W.
Până în prezent, numai benzile de 2,4GHz şi 5GHz au fost utilizate la comunicaţii wireless de mare viteză pentru dispozitive mobile, în timp ce comunicaţiile de foarte mare viteză pe 60GHz au fost folosite doar în echipamente statice precum televizoarele, dar nu şi în cele mobile din cauza consumului mare de energie cu care este asociată folosirea unei benzi cu frecvenţă mai mare.
Cu o viteză de până la 20 de ori mai mare decât la reţelele tradiţionale LAN, această tehnologie asigură transferul unui film HD de 30 de minute, comprimat, în aproximativ 10 secunde.
Viteza, coroborată cu un consum de sub 1W obţinut prin optimizarea modului de transmisie-recepţie şi a circuitelor periferice, face această tehnologie viabilă şi pentru telefoanele mobile tip smartphone. Crearea unei astfel de tehnologii este un pas înainte foarte important în încurajarea utilizării şi generării de conţinut HD cu telefoanele sau alte dispozitive mobile.
Tehnologia creată de Panasonic are următoarele caracteristici:
1.    Cel mai jos nivel de zgomot generat (-95dBc/Hz la o frecvenţă offset de 1 MHz) ceea ce permite obţinerea unor performanţe foarte bune în comunicaţiile wireless. Modulul de transmisie-recepţie integrat într-un cip CMOS permite miniaturizarea tehnologiei pentru a fi utilizată la scară largă în echipamentele mobile.
2.    Codul FEC (forward error connection) este indispensabil pentru menţinerea stabilităţii în comunicaţiile wireless de mare viteză. În această tehnologie, dimensiunile circuitelor din blocul de decodare sunt cu 30% mai reduse decât în arhitecturile tradiţionale Panasonic, ceea ce contribuie semnificativ la reducerea consumului de energie.
3.    Procesorul respectă specificaţiile WiGig care va fi deveni un standard în industria comunicaţiilor wireless multi-gigabit, pe distanţe scurte.  Astfel, se va asigura o interoperabilitate stabilă între diverse echipamente.
Tehnologia include următoarele componente Panasonic:
a.    O tehnologie unică pentru controlul voltajului, care face ca fluctuaţiile aleatorii să fie acoperite când se trece peste frecvenţa de 9GHz, cerută de către specificaţiile WiGig.
b.    O tehnologie FEC cu circuite de decodare ce permite utilizarea unităţilor comune funcţionale pentru corectarea diverselor coduri de eroare specificate în documentaţia WiGig şi care, prin reducerea complexităţii circuitelor şi a frecvemţei de operare contribuie semnificativ la obţinerea unui consum redus de energie.
Cu această nouă tehnologie, Panasonic ajunge să deţină 16 patente înregistrate în Japonia şi 16 patente înregistrate în afara ţării, inclusiv aplicările pentru obţinerea lor. Noua tehnologie va fi prezentată la ICC 2011 (International Conference of Communications 2011) ce va avea loc la Kyoto International Conference Hall, în Japonia, în perioada 5-9 iunie a.c.