Acţiunile Panasonic s-au depreciat luni la Tokyo cu 5,6%, la 388 yeni (4,8 dolari la cursul de luni de pe piaţa interbancară), cel mai redus nivel din februarie 1975, anul lansării video recorder-ului Betamax. Acţiunile Panasonic au scăzut în acest an la Tokyo cu 41%, una dintre cele mai abrupte corecţii din componenţa indicelui de referinţă Nikkei 225.

Compania, înfiinţată în 1918, a anunţat la sfârşitul lunii noiembrie estimări care indică o pierdere netă de 9,5 miliarde de dolari pentru anul fiscal care se va încheia în luna martie. Anterior, în luna mai, Panasonic anticipa încheierea anului fiscal cu un profit de circa 625 milioane dolari.

Panasonic a anunţat că nu va propune plata unui dividend pentru anul fiscal în curs,  pentru prima dată din 1950, deoarece trebuie să îşi îmbunătăţească situaţia financiară

Japonezii închid uzina din Cehia

Panasonic a anunţat, săptămâna trecută, că va închide uzina sa de la Catec, Cehia, unde producea ecrane plate destinate televizoarelor LCD, o decizie care va conduce la concedierea tuturor celor 590 de salariaţi, a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei.

“Panasonic va înceta activităţile la Zatec la sfârşitul acestui an”, a declarat purtătoarea de cuvânt Helena Sukova. Potrivit acesteia este vorba de o decizie strategică în condiţiile în care grupul nipon se va concentra pe producţia ecranelor LCD de format mic. Din acelaşi motiv Panasonic îşi va închide şi uzina din Malaezia care produce ecrane plate destinate televizoarelor LCD.