Cu ecrane care au diagonale variate, cuprinse între 42 şi 65 inch, noile modele de televizoare cu plasmă vin echipate cu panouri cu iluminare proprie și ultima tehnologie de obținere a unui nivel de negru foarte profund, Neo Plasma (VT/GT/ST) oferind Infinite Black Filter și o mai mare eficiență a panoului care generează cel mai bun balans între alb și negru în medii luminoase.

Mai mult, modelele din gama 2012 vin cu tehnologia de gradare a culorilor în 24.576 de pași, anterior disponibilă numai la monitoarele profesionale. Panasonic continuă totodată parteneriatul cu THX aducând pe piață 5 noi modele de Full HD 3D Plasma HDTV, certificate atât în modul 2D cât și 3D de către prestigioasa companie fondată de George Lucas.

Majoritatea modelelor de televizoare cu plasmă VIERA din noua gamă includ un browser web, permiţând utilizatorilor să viziteze website-urile lor preferate direct pe ecranul televizorului şi o cameră Skype opţională (TY-CC20W), care le va da şansa de a sta de vorbă cu familia şi prietenii în acelasi timp în care se uită la televizor.

Una din demonstraţiile live a arătat funcţionalitatea aplicaţiei VIERA Remote, care permite utilizatorilor de smartphone sau tabletă să le folosească pe post de telecomandă. Versiunea 2.0 a aplicaţiei se conectează cu noi browsere şi conţinut web în timp ce introducerea textului este mai facilă datorită operării la tastaturile mult mai familiare ale dispozitivelor mobile.

Noile panouri Plasma Display au o durată de viață de 100.000 de ore, iar la producția acestora nu s-a folosit mercur sau plumb. Eficienţa energetică îmbunătățită a fost obținută printr-o serie de noi tehnologii, prin utilizarea unor combinații noi pe bază de fosfor și a unor componente electronice noi.

Gama LED/LCD

Noua gamă LED/LCD vine cu diagonale mai mari ale ecranelor, incluzând cele mai mari ecrane LED produse de companie, precum televizoarele LED cu diagonale de 47 şi 55 inch. Gama mai conţine şi 20 modele cu tehnologia LED încorporată, precum şi tehnologia 3D pasivă lansată odată cu seria ET5.

Gama de televizoare din 2012 continuă să beneficieze de tehnologia  IPS LED Panel (In Plane Switching). Panoul IPS LED oferă un unghi larg de vizionare, de 178, o scanare la 1920 linii pentru imaginile cu rezoluţie mare, chiar şi în timpul scenelor rapide, reducerea efectului de aură şi redarea unor imagini cu contururi foarte clare. Totodată, noile panouri LCD/LED reduc consumul de energie cu până la 25% faţă de modelele din anii anteriori.

VIERA Connect,  platforma Panasonic, este integrată în cinci din  seriile nou lansate, oferind acces pe bază de tehnologie cloud la nenumărate site-uri şi aplicaţii.