Pierderile de 754,25 miliarde de yeni înregistrate în 2012 sunt cu puţin mai mici faţă de pierderile de 772,17 miliarde de yeni înregistrate de Panasonic în exerciţiul fiscal 2011, unele din cele mai slabe performanţe înregistrate vreodată de o companie japoneză din sectorul non-financiar.
Panasonic a precizat că în ultimul an vânzările sale au scăzut cu 6,9% până la 7.300 miliarde de yeni, citând ‘condiţiile severe din industria produselor electronice, inclusiv o cerere mică pentru televizoare cu ecran plat’.
Cu toate acestea, pentru exerciţiul fiscal care a început în luna aprilie Panasonic estimează că va reveni în teritoriul pozitiv cu un profit net de 50 de miliarde de yeni şi venituri de 7.200 miliarde yeni. La fel ca şi ceilalţi mari exportatori japonezi, Panasonic profită de pe urma deprecierii yenului, care vineri a revenit deasupra pragului de 100 de yeni pentru un dolar pentru prima dată după luna aprilie 2009. Panasonic produce o mare parte din componente în Japonia astfel că un yen mai slab îmbunătăţeşte profitabilitatea televizoarelor vândute peste hotare.
Sursa: Agerpres