Producatorul de smartphone-uri Palm a afisat pierderi de jumatate de miliard de dolari in cel de-al doilea trimestru fiscal, dupa ce a pierdut mai multi clienti in favoarea rivalilor Apple si Research in Motion (RIM).

Producatorul terminalelor Treo a anuntat pierderi nete de 506,2 milioane de dolari, sau 4,64 dolari pe actiune, fata de pierderi de 8,85 milioane de dolari in perioada similara a anului trecut. Si veniturile companiei au scazut cu 45 de procente, la 192 milioane de dolari, pe fondul scaderii cu 13% a vanzarilor de smartphone-uri.

Ed Colligan, CEO-ul Palm, a apreciat ca dificultatile prin care trece compania sunt cauzate de criza financiara globala.

In acelasi timp RIM a afisat o crestere de 7% a profitului net in cel de-al treilea trimestru fiscal, pana la 396,3 milioane de dolari. Veniturile producatorului de terminale mobile au crescut la randul lor pana la 2,78 miliarde de dolari, de la 1,67 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut.

In ciuda anunturilor nu foarte optimiste privind scaderea vanzarilor, RIM mizeaza ca cel de-al patrulea trimestru va fi unul favorabil pentru companie, pe fondul vanzarilor de Sarbatori. Compania se asteapta ca veniturile in perioada urmatoare sa ajunga la 3,5 miliarde de dolari.

Sursa: Financial Times