„Avem o calitate foarte bună a portofoliului de reasigurători, avem în momentul de faţă 68 de reasigurători cu rating-uri foarte bune. Diversificarea şi dispersia riscului a fost o problemă care ne-a preocupat, având în vedere că încercăm să externalizăm un risc de aproape un miliard de euro. Această distribuţie pe regiuni şi pe reasigurători a fost o prioritate pentru noi, avem riscul distribuit peste tot în lume, ceea ce înseamnă că probabilitatea ca în cazul întâmplării unui dezastru să nu avem posibilitatea să despăgubim este una foarte mică. Riscurile sunt foarte bine distribuite geografic, în America, Europa şi Asia, ne-am găsit capacităţi de reasigurare peste tot, astfel încât să putem fi siguri că putem face faţă din toate punctele de vedere scopului pentru care a fost creat PAID”, a afirmat Nicoleta Radu. 

Capacitatea programului de reasigurare a crescut cu 450% de la începerea activităţii PAID România, în urmă cu peste şapte ani, şi se situează în prezent la 900 de milioane de euro, PAID fiind cel mai mare cumpărător de reasigurare din regiune. „În 2017 am reuşit să atingem, prin programul de reasigurare, capacitatea care să ne permită plata daunelor pentru un eveniment cu o perioadă de revenire de 1 la 200 de ani”, a spus directorul general al PAID România. 

Rata daunalităţii înregistrată de PAID a fost foarte scăzută, în medie de aproximativ 2% în cei şapte ani de activitate, ceea ce a permis societăţii consolidarea capitalurilor. Agerpres