Potrivit raportului, 59% dintre companiile chestionate au avut de suferit din cauza unui atac informatic în ultimul an, cu costuri care depășesc jumătate de million de dolari. Acestea sunt doar costuri medii din ultimul an, deoarece in istorie au avut loc atacuri cibernetice care au cauzat daune de sute de milioane de dolari. Ponemon a alcătuit un top 10 al celor mai scumpe atacuri cibernetice lansate până acum.
10. Citigroup
Compania americană de servicii financiare Citigroup a fost afectată anul acesta de cel mai mare atac al hackerilor din istoria proprie. Peste 200.000 de nume, date de contact și numere de cont au fost compromise în urma unui atac prin care hotii au sustras circa 2,7 milioane de doalri de pe cardurile clienților Citigroup.  
9. Titan Rain
"Titan Rain" este numele de cod dat de FBI unui atac informatic asupra securității militare americane care a vizat companii precum Lockheed si chiar agenția spațială NASA. Există bănuieli conform cărora cei care au pus la cale acest atac au fost cățiva hackeri plătiți de guvernul chinez. Costurile sunt greu de estimat, dar intruziunea a rămas în topul celor mai devastatoare atacuri de profil din istorie.
8. Heartland Payment Systems
În 2008 Heartland Payment Systems, un procesator de plăți american, a fost victima unui atac cibernetic, în urma căruia au fost sustrase mai multe PIN-uri și informații despre cardurile bancare ale clienților. Au fost compromise peste 100 de milioane de conturi individuale de card. În urma anchetei, unul dintre hackeri, Alberto Gonzales, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Costurile atacului s-au ridicat la aproximativ 140 de milioane de dolari.
7. Hannaford Bros
Retailerul american Hannaford Bros a fost victima unui atac informatic desfășurat timp de patru luni, între iarna lui 2007 și primăvara lui 2008, perioadă în care peste 4,2 milioane de carti de credit au fost compromise. Hackerii au virusat serverele companiei, generând pagube de 252 milioane de dolari. Atacul cibernetic a fost instrumentat tot de Albert Gonzales, hackerul responsabil și de paguba de la Heartland Payment Systems .

6. TJX
La compania TJX din Massachusetts, care deține lanturile de retail TJ Maxx și Marshalls, hackerii au pus mâna pe 45 de milioane de numere de carduri. Hoții au folosit banii pentru a-și cumpara echipamente electronice de la Wal-Mart. Costul intruziunii a fost de peste 250 de milioane de dolari.

5. Sven Jaschan
În 2004, un hacker pe nume Sven Jaschan a lansat un virus care a afectat milioane de calculatoare din întreaga lume. A reușit să destabilizeze complet computerele companiei aeriene Delta Air Lines, care a anulat atunci mai multe curse. Jaschan a fost arestat după trei luni de cautari, iar Microsoft a pus o recompensă de 250.000 de dolari „pe capul" său. Pierderile totale au fost de 500 de milioane de dolari.

4. "Mafia Boy"
La 15 ani, Michael Calce era un geniu al calculatoarelor, însă sub pseudonimul „MafiaBoy” a comis numeroase atacuri cibernetice. El a atacat site-urile Dell, CNN, Amazon și Ebay. Puștiul a cauzat pagube de 1,2 miliarde de dolari și când a fost prins, a primit o pedeapsă de opt luni de închisoare.

3. Sony
În 2011, rețelele PlayStation Network și Sony Online Entertainment au fost atacate de hackeri, iar peste 100 milioane de conturi ale utilizatorilor au fost compromise. Pierderea financiară s-a situat între 1 și 2 miliarde de dolari.

2. Epsilon
În martie 2011, hackerii au "spart" baza de date cu e-mail-uri a companiei Epsilon. Compania oferă servicii de administrare a conturilor de e-mail pentru jucători mari din afaceri și retail, precum JP Morgan Chase și Best Buy. Costul acestui atac informatic s-au situat între 225 de milioane de dolari și 4 miliarde de dolari.

1. Bomba Logică Originala
În 1982, Războiul Rece era departe de a se fi sfârșit, iar tehnologia computerelor devenea unul dintre instrumentele tactice de bază pentru CIA. Fara a folosi vreo torpilă sau rachetă, CIA a reușit să arunce în aer o conductă de gaze naturale din Siberia, doar „din butoane”. Metoda utilizată de americani nu are precedent, iar rezultatele au fost evidente: rușii au plătit conducta spartă, iar americanii au dovedit forța absolută a cyber-hacking-ului.