Aceste invenții particulare demonstrează neobosita natură umană – dorința pentru mai multă viteză, mai mult timp de lucru, mai multă distracție, cererea pentru "diferit și mai bun", pe cât de repede posibil. Această nevoie de dinamism și libertate a condus la realizarea motocicletei.

În cursul unui singur secol au apărut zeci de variante, de la motociclete de curse sau de șosea de mare viteză, până la motorete. Unele forme, mai extravagante, au fost abandonate pe parcurs. 

O colecție impresionantă de motociclete de epocă, formată din 20 de motoare legendare, produse între anii 1924 – 1971, majoritatea fiind în stare funcțională, va putea fi studiată și admirata îndeaproape în cadrul expoziției Legende pe 2 roți”, în perioada 15 mai – 5 iunie 2014, în Sun Plaza Shopping Center.

Vizitatorii expoziției vor avea șansa să admire, la parterul și etajul 1 al centrului comercial,  exemplare reprezentative din timpul celui de-al doilea Război Mondial, scutere de epocă și alte modele ale faimoșilor producători de motociclete Sunbeam, Triumph, Matchless, BMW, Zundapp, Vespa, Cezeta, Carpati, Automoto, La Mondiale.

Această expoziție inedită dedicată atât pasionaților de motociclete și  sporturilor pe două roți, cât și celor cărora istoria le trezește atenția, va putea fi vizitată gratuit, zilnic, timp de trei săptămâni, în intervalul orar 10:00 – 22:00, numai în Sun Plaza Shopping Center.

Motoarele expuse și poveștile lor legendare demonstrează că a fi motocilist nu este neapărat o „funcție“, ci este mai degrabă o stare de spirit!

Vino să evadezi în fascinanta lume a motocicletelor de epocă la Sun Plaza – Destinație de senzație!