Omul de afaceri Dan Ostahie, care controlează grupul Altex, a renunţat la fuziunea prin absorbţie a Cometex Suceava (COXE) de către retailer, iar divizia de real estate a grupului va rămâne pe piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Decizia a fost luată în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor convocată la 10 septembrie, potrivit unui comunicat transmis, luni, Bursei de Valori Bucureşti.

Acţionarii Cometex au aprobat, în luna aprilie, fuziunea prin absorbţie cu retailerul, pentru a fi retrasă de la tranzacţionare.

Cometex vrea acţiuni la Alba Iulia Commercial Gallery

În plus, Cometex intenţionează să achiziţioneze acţiuni la firma Alba Iulia Commercial Gallery şi să-şi mute sediului din Suceava în Bucureşti, se arată în sursa citată.

Ostahie a anunţat, în iulie 2008, că intenţionează să dezvolte un centru comercial în acest oraş, pentru care a cumpărat deja un teren în zonă şi avea opţiunea de cumpărare a unui lot alăturat.

Compania din Suceava este controlată de firma Altex Impex, deţinută de omul de afaceri Dan Ostahie, cu 96,87% din tiluri.

Ostahie deţine participaţia majoritară la Altex România prin firma olandeză Bomenveld, aflată în proprietatea sa şi a soţiei sale, Marilena Ostahie. Holdingul Bomenveld face parte, împreună cu firma de credite Credex, din grupul DO, controlat de familia Ostahie.

Afaceri de două ori mai mari pentru Cometex

Cometex a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri de 13,3 milioane de lei, de două ori mai mult faţă de acelaşi interval din 2008. Profitul a fost de 4,6 milioane lei, în creştere de 1,7 ori faţă de perioada similară din 2008, când a raportat un câştig de 2,6 milioane lei.

Divizia de real estate a grupului Altex este listată pe piaţa Rasdaq şi are un capital social de circa 930.000 lei, împărţit în peste 370.000 de acţiuni, cu o valoare nominală de 2,5 lei.

Cel mai recent transfer cu acţiunile Cometex a fost realizat la 12 mai, când preţul a crescut cu 59,09%, la 70 lei, iar la această cotaţie capitalizarea firmei este de 26,1 milioane lei.

Altex România este lider pe piaţa românească de retail de produse electrocasnice, electronice, IT, comunicaţii şi multimedia. În plus, Altex România este acţionar majoritar la producătorul de echipamente IT Complet Electro Serv şi firma imobiliară Cometex. Din grupul Altex mai face parte şi compania de credite de consum Credex, unde 30% din acţiuni sunt deţinute de Raiffeisen Bank.

SURSA: Mediafax