147-26241-oskar5.jpgJan Derck van Karnebeek, pentru că a fost desemnat să ocupe funcţia de director general al Heineken România, în locul lui Edwin Botterman, care va deveni începând de la sfârşitul lunii martie managing director al filialei din Italia a grupului olandez. În ultimii trei ani, van Karnebeek a condus Heineken Zagorka Bulgaria. Heineken România a derulat pe piaţa locală investiţii de peste 130 milioane de euro.

147-26242-oskar4.jpgFundaţia Vodafone, pentru că a donat spitalului „Victor Babeş“ din Timişoara patru e­chi­pamente medicale de ultimă generaţie (un aparat automat de bacteriologie, un analizator de hematologie şi două incubatoare), în valoare de 112.000 de euro. Donaţia fundaţiei face parte din campania „Dreptul la spital“, iniţiată de Fundaţia Profilaxis. Echipamentele donate vor fi utilizate pentru depistarea şi tratarea bolilor infecţioase, inclusiv a HIV/SIDA şi a hepatitelor acute şi cronice.

147-26246-oskar3.jpgNestlé Professional, divizie a companiei Nestlé România, pentru că a donat peste 42.500 de porţii de cereale pentru mic dejun copiilor instituţionalizaţi din centrele Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din municipiile Iaşi şi Alba Iulia, precum şi din sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 6 din Bucureşti. Peste 5.300 de copii au avut astfel o masă de dimineaţă mai bogată. Cele trei localităţi au, raportat la nivelul ţării, cei mai mulţi copii instituţionalizaţi.

147-26244-oskar2.jpgFundaţia Sensiblu, pentru că a încheiat campania „Împarte o doză de bucurie de Sărbători“, prin care a reuşit să strângă, din vânzarea pachetelor-cadou cumpărate în perioada 15 noiembrie – 31 decembrie 2008 din farmaciile Sensiblu, suma de 10.000 de euro. Suma de 10.000 de euro a fost donată în beneficiul a 500 de copii din familii cu venituri reduse, abandonaţi de părinţi în instituţii specializate sau aflaţi sub tratament oncologic în Bucureşti şi în ţară.

147-26245-oskar1.jpgElisabeta Bostan, pentru că va primi pe 2 martie Premiul Gopo pentru întreaga activitate. Elisabeta Bostan, realizatoarea filmelor „Ve­ronica“, „Veronica se întoarce“ şi a serialului TV „Fram“, este considerată cel mai important autor de film pentru copii din istoria cinematogra­fiei româneşti. În 1996, ea a fondat festivalul internaţional de film stu­denţesc CineMAiubit, pe care îl pa­tronează şi astăzi, unde s-au lansat cineaşti precum Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu, Cătălin Mitulescu şi Cristian Nemescu.