”Am făcut această investiție pentru că am identificat o oportunitate de piață într-un domeniu cu potențial. Prin acest parteneriat FDS va putea beneficia de expertiza grupului în domeniul vânzării, promovării și distribuției ingredientelor de panificație, patiserie și cofetărie, continuând să activeze independent pe această piață”, a declarat Manuela Banu, director general Orkla Foods România.
Cei trei acționari de la FDS vor asigura în continuare managementul, conduși de Codrin Daczo, în calitate de director general. Ei vor păstra aceeași echipă și aceeași structură organizațională.
„Această achiziție va consolida relația comercială dintre cele două companii. FDS va urmări dezvoltarea în aria sa de activitate conform strategiei companiei, beneficiind pe viitor de experiența grupului”, a spus Codrin Daczo.
În urmă cu trei, ani OFR a intrat pe piața ingredientelor pentru panificație, cofetărie și patiserie. În acest interval, oferta de produse din acest segment a ajuns la 140 de sortimente.
OFR  a înregistrat o creștere de 19% a cifrei de afaceri pe primele nouă luni ale anului 2011 față de aceeași perioadă din 2010, rezultate bune fiind înregistrate în categoriile muștar (+37%) și margarină (21%).
Compania are 380 de angajaţi, fiind principalul angajator în judeţele Covasna şi Iaşi. Pentru validarea legală a contractului este necesară aprobarea tranzacției de către Consiliul Concurenței.