Este vorba despre cei doi miniștri, Costel Alexe și Ion Ștefan, care au câștigat alegerile locale, acum premierul Ludovic Orban fiind nevoit să facă prima remaniere guvernamentală.

”Miniștrii care au câștigat alegerile locale se vor duce pe pozițiile oferite de cetățeni și vor veni miniștri care să le ia locul.”, a declarat Ludovic Orban, la România TV.

În cazul lui Costel Alexe, ministrul Mediului, acesta a candidat la Iași, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Alexe a primit cele mai multe voturi, astfel că a câștigat și va trebui să își dea demisia din guvern.

O echipă bună

Primarul Iaşiului a afirmat că are convingerea că va face o echipă bună cu viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, despre care spune că va fi actualul lider al PNL Iaşi şi ministru al Mediului, Costel Alexe.

„Te felicit, dragă Costel Alexe, am încredere în tine. Vreau să arătăm ieşenilor că există şi alt drum şi acest drum trebuie să fie cel care să le aducă un nivel de trai mai bun. Decalajele dintre municipiul Iaşi şi restul localităţilor din judeţ este atât de mare, încât va fi foarte mult de muncă.

Sunt convins că în echipă, aici, în capitala celor trei Uniri, energiile puse la un loc vor arăta că se poate”, a spus Mihai Chirica.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul lui Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, care a candidat la Vrancea, primăria municipiului Focșani.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin