„În programul pe care l-am elaborat împreună cu președintele României si echipa președintelui și partenerii din meciul de afaceri, am incercat să ținem cont de problemele cu care se confruntă România, probleme care au fost accentuate de epidemia de COVID-19.

Am constatat ca accesul companiilor la tot ceea ce înseanmă resurse care pot fi mobilizate fie din fonduri europene și toate categoriile de resurse este extrem de dificil.

Cele mai multe măsuri pe care le-am luat, au urmarit aceste lucruri. Pe lângă IMM Invest, vom primi aprobarea pentru o schemă de ajutor de stat care va veni în sprijinul companiilor. O altă problemă pe care am constatat-o este fluiditatea circulației banilor între companii”, a transmis Ludovic Orban.

Investițiile sunt extrem de importante

Premierul a dezvăluit prioritățile Guvernului pe care îl conduce. „Am gandit o schemă prin care să asiguram garantarea creditului comercial pentru a putea să mai pasăm dintr-o schemă economică eventualele situatii care pot sa genereze blocaje.

De asemenea, investițiile sunt extrem de importante. Pe langa IMM Invest, am gandit si alte instrumente. Am gandit un intreg sistem de granturi pentru companii, în special pentru întreprinderi mici și mijlocii, care să fie finanțate din fonduri europene.

Este momentul ca liderii politici să iasă din mlaștina demagogiei. Vremea în care politiciunii promiteau mara cu sarea și luna de pe cer trebuie să înceteze. Dezvoltarea economică nu se poate baza decât pe investiții iar aici Guvernul trebuie să aibă voință.

Degeaba avem gaz dacă gazul este vândut în România la un preț mai mare decât media europeană”, a adăugat premierul.

Sursă foto: INQUAM Octav Ganea