Ludovic Orban a spus că e o obrăznicie din partea Vioricăi Dăncilă să-l propună pe Victor Negrescu comisar european. “Mi se pare o obrăznicie a doamnei Dăncilă, să-ți permiți să faci a treia propunere de comisar european. E o incapacitate de a înțelege exigențele pe care le reclamă exercitarea unei poziții de conducere în statul român”.

Liderul PNL a analizat și declarația Vioricăi Dăncilă, care a spus că va majora salariul minim luni.

“Ba majorează salariul, ba nu-l majorează. Vom analiza această decizie și vom vedea care este creșterea salariului minim. Evident, vom face acest lucru în dialog, în dezbatere cu patronatele, cu confederațiile sindicale și cu organizațiile neguvernamentale pe baza unor indicatori economici obiectivi care să țină cont de realitatea economică”.

El a comentat și declarația celor de la ProRomânia care au votat pentru miniștrii propuși în comisii, dar au anunțat că nu vor asigura cvorumul, vor absenta la învestire. El a spus că apreciază faptul că au votat în favoarea candidaților PNL și că are convingerea că până luni mai sunt multe nopți, iar noaptea e un sfetnic bun. “Eu am încredere că luni, pe 4 noiembrie, va exista cvorum și Guvernul va fi învestit”, a comentat Orban.