Conceptul de acoperis verde reprezinta o solutie usor de implementat mai ales in zonele puternic urbanizate, acolo unde spatiile verzi sunt reduse considerabil.

Investitie echilibrata pentru acoperisuri verzi – Calitate, utilitate si costuri corespunzatoare

Fie ca este vorba de proiecte de cladiri noi sau de reabilitarea cladirilor vechi sau foarte vechi, aplicarea acestui tip de proiect semnifica marirea spatiilor verzi prin  utilizarea unui zone a constructiei vizate caruia nu ii este atribuita o alta intrebuintare.

Eficienta acestei solutii nu se reduce doar la acest aspect, ci este relevanta si pentru reducerea costurilor de optimizare a temperaturii interioare, precum si a costurilor periodice pentru reparatiile acoperisului si a fatadelor.

Ca orice alt produs si serviciu disponibil pentru clienti, sistemele de acoperis verde trebuie sa indeplineasca 4 aspecte relevante:

 1. Calitatea materialelor;
 2. Metode si tehnologii de aplicare;
 3. Utilitatea pe termen scurt si lung a spatiului verde creat;
 4. Costurile relevante pentru rezultate optime.

 

Calitatea serviciilor Odu Green Roof

Pentru rezultate optime in astfel de lucrari este nevoie de profesionalism si specialisti horticultori, ingineri si personal calificat pentru realizarea metodelor de aplicare a straturilor componente.

Odu Green Roof isi organizeaza proiectele de inverzire in conformitate cu urmatoarele etape:

 • Expertiza specializata a acoperisului pe care urmeaza sa il reabiliteze (in cazul cladirilor vechi) sau consultarea cu inginerii constructori (in cazul cladirilor nou construite);
 • Efectuarea lucrarilor de reparatie a suprafetelor si a hidroizolatiei;
 • Selectarea straturilor de protectie, irigare, drenare si scurgere in functie de tipul de proiect;
 • Selectarea tipurilor de plante care vor alcatui vegetatia, in functie de clima (temperaturile extreme, precipitatii, umiditate);
 • Proiectare, implementare si demararea lucrarilor necesare.

Utilitatea si beneficiile acoperisurilor verzi

Acoperisurile verzi reprezinta adevarate habitate cu flora urbana, mentinand, sustinand si reabilitand ecosistemele specifice zonei, micsorand totodata costurile pentru incalzire si racirea spatiilor interioare utilizate.

La nivelul comunitatii, acestea reduc efectul de sera, purifica aerul si contribuie la functionarea optima a canalizarilor, distribuind apa pluviala pe suprafetele mari ale acoperisului.

Acoperisul verde – O investitie responsabila

Realizarea unui proiect de inverzire a acoperisului reprezinta actiuni si lucrari complexe, ale caror costuri nu sunt foarte mici, insa investitia initiala isi dovedeste utilitatea in doar cativa ani.

Consultantii companiei Odu va vor pune la curent cu avantajele care survin in urma instalarii unui astfel de acoperis.

Acoperisuri verzi intensive – Gradini suspendate pentru ansambluri rezidentiale si dezvoltarea locatiilor inedite

 

Estetica oferita de aceste gradini consta in avantajul preferat de utilizatorii care solicita acest tip de serviciu, fiind apreciat de beneficiarii directi – proprietarii cladirii, dar si de comunitate.

Beneficiile multiple oferite de acoperisul verde tip gradina:

 • Se poate realiza pe orice suprafata plana – Terasa blocurilor, cladiri de birouri, diverse locatii;
 • Spatiu de relaxare – Pentru crearea vegetatiei si a decorului terasei, optiunile sunt nelimitate.

Va puteti consulta cu specialistii Odu pentru selectarea plantelor preferate, dar care sa se dezvolte armonios in climatul specific zonei;

 • Intretinere facila – Recomandarile de curatare, irigare si fertilizare sunt similare cu cele aplicate gradinilor de la sol.

Pentru informatii suplimentare, accesati urmatoarele date de contact:

 • Telefon – 0744 556 594
 • E-mail – [email protected]