Orange a anuntat ca va lansa un serviciu de telefonie mobila pentru comunitatea est-europeana din Marea Britanie. Acest pas face parte din strategia noului director, Tom Alexander, care doreste extinderea celei de-a treia retele britanice de telecoomunicatii pe noi piete.

GlobalCell este un operator de retele virtuale de telefonie mobila care foloseste reteaua nationala a Orange pentru a-si furniza serviciile. GlobalCell va dispune de asistenta tehnica in mai multe limbi, printre care poloneza, rusa, lituaniana, slovaca si engleza, si este adresat clientilor care au imigrat din tarile Europei de Est. Compania vrea, de asemenea, sa ofere asistenta si in bulgara, romana, ceha si letoniana.

Printre alte companii care au lansat astfel de marci-satelit se numara Vodafone, ce detine operatorii virtuali Asda Mobile si BT Mobile, sau O2, cu Tesco Mobile.

In acest momnt piata de telefonie mobila este estimata la 1 miliard de lire anual si analistii se asteapta ca in urmatorii patru ani sa se dubleze.

Sursa: The Guardian