Aplicaţiile SelectMinds permit organizaţiilor să pună la dispoziţia celor care se ocupă de recrutarea managerilor şi a personalului calificat,  instrumentele pentru utilizarea contactelor din reţelele sociale pentru distribuirea oportunităţilor de angajare, obţinerea unor recomandări de angajare de cea mai bună calitate, promovarea propriei mărcii de angajare şi managementul relaţiilor cu foştii membri ai staff-ului.

Studii recente indică faptul că recomandările sunt sursa principală de recrutări externe, iar organizaţiile sunt tot mai interesate să angajeze personal cu înaltă calificare, folosind conexiunile pe care le au în reţelele sociale proprii salariaţi.

Combinarea capacităţilor complementare pe care Oracle şi SelectMinds le au în domeniul recrutării de personal prin intermediul reţelelor sociale, va permite crearea unei oferte complete de recrutare, selecţie a candidaţilor şi management al talentelor, care va permite organizaţiilor să obţină recomandări de calitate folosind reţelele sociale pentru recrutarea de personal.

Produsele SelectMinds sunt deja complet integrate cu soluţiile Oracle Cloud de Recrutare, Management al Performanţei şi Management al Capitalului Uman, şi continuă extinderea iniţiativelor Oracle din zona reţelelor sociale şi mobile, în zona de talent management.

 “Preluarea SelectMinds, propusă de Oracle, reprezintă o susţinere puternică pentru tehnologia ‘’social sourcing” intuitivă dezvoltată de SelectMinds şi o confirmare a beneficiilor pe care clienţii le-au obţinut utilizând soluţiile noastre. Suntem încântaţi să fim parte a Oracle şi abia aşteptăm combinarea resurselor de care dispun cele două companii pentru a oferi clienţilor servicii mai bune şi sprijin, la un nivel cu adevărat global”, a declarat Anne Berkowitch, CEO and Founder, SelectMinds.