"Resping cu tărie orice încercare disperată de dezinformare, potrivit cărora se va renunţa la cota unică de impozitare sau vor fi majorate alte taxe şi impozite. Atât eu cât şi Guvernul României susţinem păstrarea cotei unice, dar şi continuarea politicilor de relaxare fiscală şi prin reducerea TVA la legume, fructe şi carne", a afirmat oficialul MFP.

El a arătat că avansul economic al României se va regăsi în 2015 în creşterea pensiilor cu 5%, în creşterea salariului minim cu 150 lei în două tranşe, în indexarea salariilor pentru profesori şi medici dar şi în continuarea politicilor de relaxare fiscală.

"Putem spune că România se află pe direcţia bună a creşterii şi consolidării economice şi îi rog pe toţi românii să privească în afara contextului electoral, toate aceste date reale şi certe, ca fiind semne viabile pentru creşterea nivelului nostru de trai", a mai spus ministrul Bugetului, referindu-se la raportul Eurostat publicat vineri.

O creştere a Produsului Intern Brut de peste 4% ar însemna cea mai bună evoluţie a economiei României după 2008, anul când a început criza financiară mondială. Potrivit biroului de statistică Eurostat, în anii următori, PIB a avut următoarele evoluţii: scădere de 6,6% în 2009, scădere de 1,1% în 2010, creştere de 2,3% în 2011, creştere de 0,6% în 2012, creştere de 3,5% în 2013.

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, apreciază că România va încheia anul cu o creştere economică în jurul cifrei de 3%, în condiţiile în care avansul Produsului Intern Brut, de 1,9%, în cel de-al treilea trimestru comparativ cu trimestrul al doilea din acest an, ne plasează pe primul loc la nivelul UE.

'Am încredere că România va încheia anul cu o creştere economică în jurul cifrei de 3%, menţinându-şi stabilitatea acumulată în ultimii doi ani. Avansul PIB, de 1,9%, în cel de-al treilea trimestru comparativ cu trimestrul al doilea din acest an, ne plasează pe primul loc la nivelul UE, înaintea Poloniei (0,9%). Rezultatul continuă nivelul creşterii înregistrate pe parcursul acestui an, materializându-se printr-o creştere de 3,1% pe primele nouă luni ale acestui an', a declarat vineri Constantin Niţă, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Economiei.

Declaraţiile miniştrilor Vâlcov şi Niţă vin pe fondul unor ştiri pozitive cu privire la evoluţia Produsului Intern Brut.

România a avut a cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în trimestrul al treilea al acestui an comparativ cu trimestrul precedent, potrivit unei estimări preliminare publicată vineri de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

Datorită unei creşteri economice trimestriale de 1,9%, România este lider în UE, urmată de Polonia (0,9%), Marea Britanie şi Grecia, ambele cu o creştere de 0,7%. Potrivit Eurostat, economia zonei euro a urcat cu 0,2% după un avans de 0,1% în trimestrul precedent iar Uniunea Europeană a înregistrat o creştere economică de 0,3%, după un avans de 0,2% în trimestrul al doilea.

AGERPRES