Potrivit lui Marian Oprişan,  Guvernul a majorat fondurile pentru bugetele locale pe 2019, în urma solicitărilor venite din partea mai multor structuri asociative ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor.

“Apreciez promptitudinea Guvernului României, dar şi modul în care a răspuns cerinţelor diferite şi uneori contradictorii venite din partea structurilor asociative, în ceea ce priveşte stabilirea şi repartizarea impozitului pe venit şi a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată. Importanţa pe care Guvernul României a acordat-o autorităţilor publice locale, cele care răspund direct nevoilor cetăţenilor din comunitate, a fost evidenţiată prin majorarea fondurilor primite pe anul 2019, în comparaţie cu anul precedent”, se arată într-un comunicat de presă semnat de preşedintele UNCJR, Marian Oprişan, potrivit Agerpres.

“În calitate de preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România şi al Consiliului Judeţean Vrancea, salut deschiderea manifestată de către Guvernul României şi mulţumesc pentru atenţia acordată fundamentării bugetului de stat în baza solicitărilor venite din partea structurilor asociative”, afirmă Oprişan.

Marian Oprişan mai precizează că în cadrul unei şedinţe a Comitetului pentru Finanţe Publice Locale care a avut loc marţi, cele patru structuri asociative – UNCJR, Asociaţia Municipiilor din România (AMR), Asociaţia Oraşelor din România (AOR) şi Asociaţia Comunelor din România (ACoR) au propus diverse variante pentru finanţarea comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor.