„Avem de gând să dezvoltăm două centre, în anii care vin, două centre universitare la marginea Bucureştiului, acolo o să le fac, dar cu toate utilităţile, nu mă refer la apă-canal ci mă refer la transport şi la a găsi tot ceea ce trebuie să găsească un student în campusul universitar, de la distracţie până la învăţat. Am de gând să vă fac să zâmbiţi mai mult atunci când vă întâlniţi la o serie întreagă de evenimente culturale. Da, nu vreau să dau cu porţia şi cu linguriţa evenimente culturale, că n-aveţi voi nevoie să mă aşteptaţi pe mine, dar vreau să le dau de aşa anvergură încât majoritatea studenţilor să aprecieze şi să aibă emulaţia că a participat direct la acel eveniment. Într-un cuvânt vreau să vă fac să trăiţi în oraşul ăsta care poate e departe de Viena, de Berlin dar am început”, a afirmat Oprescu.
El le-a mulţumit studenţilor prezenţi la congres pentru că atunci când a avut nevoie de ei, i-au răspuns afirmativ. Totodată, primarul Capitalei a spus că are de gând să termine şi ceea ce a promis că face în complexul Politehnica din Bucureşti. „Am de gând să termin şi pentru Politehnică ceea ce am promis că fac în complexul ăla, ceea ce la Universitate cât de cât am început. Am de gând să vă dezvolt infrastructura, atât cât pot, şi slavă Domnului că Primăria poate să facă. Am de gând să vă sprijin mult mai mult pe dumneavoastră”, a mai spus edilul şef.
Oprescu consideră că este sarcina generaţiei sale de a asigura cadrul necesar pentru ca studenţii să realizeze ceea ce-şi propun întrucât problemele lor sunt „de o realitate zguduitoare”. „Este sarcina generaţiei mele şi a încă unei generaţii de a vă asigura parametrii pentru ca dvs să realizaţi ceea ce vreţi. 22 de ani de la marea epilepsie din 1990 în sensul că am tremurat cu toţii de frică au trecut ca şi când ieri s-a întâmplat şi s-a adunat un portofoliu de promisiuni pe care statul nu a putut, nu i-a păsat, nu a vrut, nu ştiu ce să zic dar nu s-a mai gândit şi la dumneavoastră. Problemele pe care dvs le puneţi sunt de o realitatea zguduitoare mai ales după ce terminaţi ciclul de învăţământ care, fie vorba între noi, nu se termină niciodată. Valorile s-au întors cu fundul în sus. Toată lumea a admirat fashion-ul şi impostorii care au defilat de-a lungul anilor şi unii dintre ei au devenit modele pentru o serie întreagă de generaţii”, a susţinut primarul general al Capitalei.
Sursa: Agerpres