Gheorghe Turda este unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică populară. Acesta cântă atât în România, cât și pentru comunitățile de români din diaspora.

Starea de sănătate a lui Gheorghe Turda este foarte bună

La vârsta de 75 de ani, starea sa de sănătate este foarte bună. În urmă cu trei luni însă, s-a zvonit că a fost internat în spital din cauza unei probleme grave. A fost vorba doar despre o răceală mai puternică, pe care a reușit să o trateze.

„Sunt bine, nu am nimic, nu știu de unde atâtea zvonuri, sunt puternic, am o sănătate bună, am concerte în țară, dar și în străinătate, în Germania și în Italia, pentru diaspora.

Eu îmi fac mereu analizele, mai iau niște vitamine, dar, în rest, nu am nevoie de nimic, mănânc sănătos, mă odihnesc bine, dorm nopțile, nu mai merg la petreceri, ca în tinerețe, ore întregi. Îmi fac recitalul și plec”, a declarat el pentru Playtech.

Cântărețul pregătește un turneu în Germania

Cântărețul de muzică populară a dezvăluit că pregătește un turneu în Germania, unde va cânta de 1 decembrie.

„Voi pleca în turneul de 1 Decembrie, în Germania, voi avea trei concerte, la Nürenberg, la Stuttgart și la München, voi sta acolo până pe 6 decembrie. În premieră, va fi și un spectacol, mai aparte, un spectacol folcloric, despre tradiții, vom juca o logodnă oltenească, eu sunt pe post de nașul tinerilor care se pregătesc de nuntă”, a spus acesta.

De Crăciun, va cânta în Italia

De Crăciun, artistul ar putea susține un concert de colinde în Roma, Italia, unde se află o mare comunitate de români.

„De Crăciun, sper să avem un recital de colinde, lucrăm la el. Va fi ceva deosebit, românii ne așteaptă cu bucurie, de fiecare dată, le e drag să asculte fantasticele colinde. Românii stabiliți în alte părți ale lumii oftează, mai ales de Sărbători, de dorul cumplit de locurile natale, iar piesele noastre le mai alină dorul de casă, de prieteni”, a afirmat Gheorghe Turda.

Revelion pe Valea Prahovei

Cât despre Revelion, deși credea că va pleca în Franța, va cânta în patru localuri din Sinaia, Predeal și Poiana Brașov.

„De Revelion, voi cânta în localuri de pe Valea Prahovei, în Sinaia, în Predeal și în Poiana Brașov, am 4 recitaluri, până în prezent, dar s-ar putea să ajung la șase, vedem, în alți ani aveam și câte 11. De Revelion, se plătește dublu, ceea ce mulți artiști nu știu să ceară, trebuie să fie dublu plătit, pentru că este concurență mare și sunt multe solicitări”, a explicat el.

Onorariul uriaș cerut de Gheorghe Turda

Gheorghe Turda a refuzat să dezvăluie onorariul pe care îl cere de Sărbători. Un important impresar din showbiz, familiarizat cu tarifele cântăreților de muzică populară, a dezvăluit însă câți bani primesc soliștii în noaptea de Revelion.

„Cel mai puțin se câștigă cam 1.500 de euro, dar Gheorghe Turda are 1.800 de euro, pentru un recital la o petrecere, de Sărbători”, a spus acesta.

Cântărețul va câștiga așadar, în noaptea dintre ani, suma de 7.200 de euro. Un bugetar ar câștiga acești bani, cel mai probabil, într-un an de muncă.

Gheorghe Turda, desființat de una din fostele iubite

Amintim că recent, Gheorghe Turda s-a trezit în mijlocul unui scandal fără să vrea. Una dintre fostele iubite l-a desființat pe celebrul artist. Cei doi au fost chiar la un pas de a face nunta. Până la urmă, femeia și-a dat seama, după cum spune, că nu este lângă omul potrivit.

Dacă profesional, toate îi merg bine, în viața personală, lucrurile nu stau deloc cum și-ar fi dorit Gheorghe Turda. Artistul a avut mai multe relații de-a lungul anilor. Una dintre ele a fost cu Lucia Lazăr, mama Alinei Pușcaș, care i-a fost și logodnică. Legătura s-a încheiat abrupt. Mai multe puteți citi aici.