În acest dosar au fost vizate şase persoane, trimise în judecată în decembrie 2010 de către procurorii DNA Alba Iulia. Dintre acestea, cinci au fost condamnate pentru luare de mită, uz de fals şi fals în declaraţii: Sebastian şi Izabela Cârstea au fost condamnaţi la câte un an și două luni fiecare. Fostul ofițer SRI, Tiberiu Popescu, a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu executare, iar Nicolae Boța a fost achitat, el fiind condamnat la plata unei amenzi de 1.000 de lei.
Sentinţa este definitivă şi nu mai poate fi contestată.
Florin Apostu ar fi primit șpagă de la Ilie Carabulea, prin intermediari, pentru a interveni la superiori, în vederea soluționării favorabile a unor dosare, potrivit EVZ. În rechizitoriul întocmit de procurori, aceștia scriau:
„În cursul lunii septembrie 2010, inculpatul Apostu Florin Nicuşor a primit de la inculpatul Carabulea Ilie contravaloarea unei revizii auto în sumă de 4000 lei pentru a-l sprijini în promovarea unui recurs în interesul legii, lăsându-l să creadă că are influenţă asupra Procurorului General al României. Revizia a fost facturată între SC Star Motors SRL Sibiu şi SC Atlassib SRL Sibiu, ambele fiind firmele inculpatului Carabulea Ilie.

În perioada 2006 – octombrie 2010, Apostu Florin Nicuşor a folosit în mod exclusiv şi consecutiv două autoturisme marca Audi A8 şi VW Passat achiziţionate în baza unui contract de leasing financiar între SC Atlassib Leasing IFN SA Sibiu şi SC Intermedia SRL Sibiu, ambele societăţi fiind membre ale holdingului Atlassib condus de Carabulea Ilie".
Conform ultimei ediţii a TOP 300 Capital, Ilie Carabulea avea o avere estimată la 210 milioane de euro, ocupând locul 24 în clasamentul celor mai bogaţi români.
Acţiunile Băncii Comerciale Carpatica, listate la BVB, au fost suspendate de la tranzacţionare în urma anunţului că Ilie Carabulea, acţionar principal cu 41,2% la această bancă, a fost arestat.