„Nu credem că coronavirusul se poate transmite prin alimente. Dacă am înţeles bine, China caută virusul pe ambalaje, a testat sute de mii şi a găsit foarte puţine, sub 10 pozitive”, a transmis cercetătoarea Maria Van Kerkhove, potrivit agerpres.ro

Virusul poate rămâne pe suprafațe

Trebuie menționat că cercetătoarea a spus că virusul „poate rămâne o vreme pe suprafeţe” şi a „dat indicaţii, împreună cu FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru alimentaţie şi agricultură), cu privire la normele de securitate şi muncă” în sectorul alimentar.

Trebuie menționat că cercetătoarea este responsabilă cu maladiile emergente în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.

„Oamenii nu trebuie să se teamă nici în ce priveşte alimentele, nici ambalajele alimentare sau lanţul alimentar”, a transmis Michael Ryan, director pentru situaţii de urgenţă la OMS.

De asemenea, director pentru situaţii de urgenţă la OMS a amintit de necesitatea respectării precauţiilor de utilizare cum sunt spălarea pe mâini sau procesarea alimentelor.

„Alimentaţia noastră în ce priveşte COVID este sigură: nu există date care să demonstreze că alimentele sau lanţurile alimentare participă la transmiterea virusului”, a adăugat Ryan.

Trebuie menționat că responsabilul OMS a subliniat că oamenii sunt deja destul de speriați de pandemie iar astfel de informații nu trebuie exacerbate.

„Nu trebuie exacerbate astfel de informaţii, oamenii se tem deja destul de pandemie”, a conchis acesta.