OMS: A lăsa noul coronavirus să circule liber „nu este o opţiune”

OMS: A lăsa noul coronavirus să circule liber „nu este o opţiune”
Ultima modificare în 12 octombrie 2020, 21:40
Alertă maximă de la OMS: Nu este o opţiune, spun oficialii Organizației Mondiale a Sănătății. Ei lansează un avertisment fără precedent legat de COVID-19.

Alertă maximă de la OMS: Nu este o opţiune! Este un avertisment fără precedent legat de COVID. Mai exact, directorul general al Organizaţiei Mondiae a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus, a susținut că lăsarea noului coronavirus să circule liber în societate, pentru ca populaţia să dobândească, aşa cum au sugerat unii, o imunitate colectivă, ”nu este o opţiune.

”Niciodată în istoria sănătăţii publice imunitatea colectivă nu a fost folosită ca strategie de răspuns într-o epidemie şi cu atât mai puţin într-o pandemie”, a subliniat într-o conferinţă de presă Tedros Adhanom Ghebreyesus. În plus, el a avertizat că este problematic din punct de vedere ştiinţific şi etic.

Pandemia de coronavirus și-a făcut debutul la începutul acestui an, iar de atunci, lucrurile au luat-o razna complet. Dacă până acum cela mai multe țări au relaxat măsurile impuse, cazurile de infectare au explodat și au ajuns la o cifră fără precedent.
Al treilea record consecutiv al noilor cazuri de coronavirus la nivel global. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) informează pe site-ul său că sâmbătă s-au înregistrat 383.359 de infectări, cu 7,9% în plus față de cele 355.244 înregistrate vineri.

Joia trecută a fost atins un nou vârf, cu 343.467 de infectări. După cum este bine cunoscut, sâmbătă, bilanțul cazurilor în lume a depășit pragul de 37 de milioane și, potrivit Universității Johns Hopkins, se ridică în prezent la 37.105.925, inclusiv 1.071.388 de morți.

Un nou record zilnic în Europa

Europa a înregistrat sâmbătă al doilea record zilnic consecutiv de cazuri de coronavirus, susține Organizația Mondială a Sănătății (OMS). În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 123.684 de infectări, cu aproximativ 8,3% mai multe față de recordul precedent de 114.227 de cazuri, înregistrat vinerea trecută. Potrivit OMS, bilanțul total al infectărilor în Europa este în prezent de 6.809.678, notează Ansa. 

În India, infectările cu coronavirus au depășit șapte milioane, aducând țara asiatică din ce în ce mai aproape de locul întâi deţinut de Statele Unite, care se află printre națiunile cele mai afectate de pandemie. Ultimele cifre furnizate de Ministerul Sănătății au arătat o creștere de aproape 75.000 de cazuri în ultimele 24 de ore, totalul ajungând la 7,05 milioane. În Statele Unite, infectările au ajuns la 7,67 milioane.

Etichete: , ,
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook