Omleta cu roșii în stil chinezesc a devenit un preparat tot mai popular poate și pentru că se servește lângă un bol de orez. Roșiile picante se vor infuza și vor pătrunde prin boabele de orez, iar ouăle au o textură moale, mătăsoasă și catifelată absorbind toate aromele delicioase. Rețeta este oferită de acest site.

Cele mai bune roșii pentru omleta în stil chinezesc

Deși puteți folosi și alte soiuri de roșii, această rețetă funcționează excelent cu roșii prunișoare. Au echilibrul perfect între ferm și moale, ceea ce le permite să-și mențină forma la focul intens, eliberând suficient suc, fără a face preparatul prea umed. Pentru a pregăti roșiile, tăiați mai întâi roșia în jumătate, pe lungime. Începând procesul preparării cu o tigaie neîncinsă, ouăle se vor găti la foc molcom, treptat, pentru a avea o omletă moale. De asemenea, le va împiedica să se rumenească prea mult și astfel să nu poată absorbi sucul roșiilor.

Folosiți supa de pui

Scoateți din tigaie omleta când este încă moale. Ouăle vor continua să se gătească și după ce vor fi scoase de pe foc. Acest lucru va ajuta ca ouăle să nu fie supragătite atunci când le vom adăuga înapoi, cu roșiile, spre sfârșit. Supa de pui este o modalitate minunată de a adăuga un plus de gust acestui preparat. Această rețetă ține cont de sarea deja prezentă în supă, așa că nu veți avea nevoie de sare suplimentară. Dacă folosiți supa de pui, adăugați un sfert de cană împreună cu 2 lingurițe de amidon de porumb dizolvat într-o lingură de apă, la sfârșit. Amidonul de porumb va ajuta la legarea supei, pentru a crea o consistență mai groasă.

Ingrediente necesare:

1 kilogram de roșii prunișoare (4 – 5)
o lingură ulei vegetal
5 ouă mari mari, bătute
o lingurita ulei de susan
două lingurițe supă de pui
două lingurițe de zahar
1/2 linguriță piper alb macinat
1/4 linguriță sare
o ceapă verde, taiată și feliată, pentru ornat
două cani de orez la abur, pentru servire, opțional

1. Pregătiți roșiile

Tăiați roșiile în jumătate. Tăiați fiecare jumătate în treimi egale (veți obține 6 felii din fiecare roșie)

2. Faceți o omletă moale

Într-o tigaie antiaderentă se pun uleiul vegetal și ouăle bătute. Dați focul la mediu. Odată ce un strat subțire începe să se gătească pe fund, împingeți ouăle într-o direcție și în alta pentru a crea straturi de omletă. Gătiți ouăle 2 până la 5 minute. Scoateți ouăle pe o farfurie și, dacă este necesar, ștergeți tigaia.

3. Prăjiți roșiile și condimentele

Puneți uleiul de susan în tigaie, urmat de roșii și prăjiți-le la foc mediu până când se înmoaie, adică aproximativ 3 minute. Adăugați supa de pui, zahărul și piper alb. Se amestecă totul până când zahărul și bulionul s-au dizolvat, aproximativ 1 minut.

4. Se adaugă ouăle, se prăjesc și se ornează

Turnați omleta înapoi în tigaie, alături de roșii. Se prăjesc timp de aproximativ 2 minute pentru a se încălzi și a se combina. Gustați, adăugând sare doar dacă este necesar. Se presară deasupra ceapa verde și se servește cu orez la abur.