Olguţa Vasilescu, care a făcut această declaraţie la fabrica Ford din Craiova unde a participat la lansarea producţiei noului motor EcoBoost de 1,5 litri, a precizat că această investiţie a fost solicitată şi de către firma Ford şi va demara cel mai probabil în 2014.
Conform proiectului de pe site-ul CNADNR, Craiova-Piteşti are o lungime de 121 de km, ceea ce înseamnă că 1,5 miliarde de euro presupune un cost pe km de peste 12 milioane de euro.

‘Autostrada Piteşti-Craiova se va realiza pentru că au fost demarate procedurile de concesiune. Am avut ceva emoţii pentru că m-am gândit că domnul Dragnea (vicepremierul Liviu Dragnea – n.r.) va trage pentru autostrada Sudului. Era bună şi aceea, dar cred că mai importantă este autostrada Piteşti-Craiova pentru că ne va lega şi de un mare oraş unde industria auto este foarte dezvoltată, iar Ford şi-a exprimat în nenumărate rânduri intenţia ca această autostradă să treacă prin Piteşti. Putem spune acum că vom avea autostradă până la Constanţa şi nu mai pot spune investitorii că nu pot veni la Craiova din cauza infrastructurii care nu le permite să-şi scoată producţia din fabrică’, a spus Olguţa Vasilescu.

Edilul Craiovei a mai afirmat că termenul de finalizare a autostrăzii va fi de doi ani, iar lucrările nu vor începe mai devreme de anul viitor, până atunci urmând să se facă exproprierile şi proiectarea.
SURSA: Agerpres