”Omenirea trebuie să creeze un sistem care să identifice şi să neutralizeze obiectele ce pot reprezenta ameninţări la adresa Pământului”, a scris el pe contul său de Twitter, la o zi după ce un meteorit a căzut în centrul Rusiei, rănind peste 1.000 de persoane şi provocând pagube materiale estimate la 33 de milioane de dolari.
Vorbind la scurtă vreme după incidentul fără precedent, Rogozin a precizat că îi va prezenta luni premierului Dmitri Medvedev propunerile sale referitoare la modul în care ar trebui gestionate cazuri similare în viitor.
Fostul astronaut de pe Apollo Rusty Schweickart a apreciat la rândul său că incidentul de la Celiabinsk ar trebui să determine autorităţile relevante să monitorizeze mai îndeaproape activitatea asteroizilor în apropierea Pământului.
Potrivit RIA Novosti, acest ultim incident a făcut ca problema apărării spaţiale să înainteze pe lista priorităţilor agendei politice, însă adevărul este că ea nu a dus niciodată lipsă de susţinători, mai ales în rândul celor care activează în domenii conexe. Luând cuvântul anul trecut într-o conferinţă din Sankt Petersburg în care s-a discutat despre interesele naţionale ale Rusiei şi securitatea globală, Vitali Davidov, adjunctul şefului agenţiei spaţiale ruse Roskomos, a spus că apărarea planetară strategică ar trebui să fie o prioritate şi a făcut apel la un program federal special îndreptat împotriva ameninţărilor spaţiale. (Sursa: Agerpres)