Epidemiologul Octavian Jurma a răbufnit într-o postare pe contul său de socializare. Acesta consideră că situația actuală în care companiile au transmis ca angajații care pot lucra de acasă să o facă, dar elevii sunt nevoiți să meargă zilnic la școală, este de „noaptea minții”.

România vrea să repete dezastrul

„România azi: 140 minori internați. Cu 53% (n.r. mai mult) față de media de 91 a săptămânii trecute. Până la finalul săptămâni vom depăși 200, iar săptămână viitoare vom depăși probabil recordul de minori internați din valul 4-Delta.

După dezastrul din școli de acum câteva săptămâni din valul 4-Delta, concluzia unanimă a autorităților a fost „vrem să repetăm dezastrul!”.

Avem o recomandare fermă pentru firme să își țină angajații acasă, dar copiii sunt trimiși fizic la școală să își infecteze părinții trimiși acasă de firme să nu se infecteze la muncă.

Refuzăm vaccinarea, refuzăm testarea, refuzăm certificatul verde și în general orice măsură de prevenție. Nu obligăm nici un adult să facă ceva împotriva voinței sale, dar obligăm copiii să meargă la școală la infectare sigură!”, scrie epidemiologul într-o postare pe Facebook.

Jurma, despre obligativitatea certificatului verde

În opinia sa, siguranța copiilor trebuie să fie mai presus de orice. În acest context, autoritățile trebuie să impună măsura ce prevede obligativitatea certificatului verde.

„Noaptea minții! Vreau să meargă copiii mei la școală, dar vreau să fie în siguranță la școală. Siguranța lor e mai presus de orice notă la școală. Dacă statul vrea să facă bine cu de-a sila cuiva atunci să înceapă cu obligativitatea certificatului verde nu cu obligativitatea infectării copiilor”, mai spune Octavian Jurma.

„Chiar credeți că în România va fi mai bine?”

Epidemiologul a dat ca exemplu situația dramatică a valului Omicron din orașul Indianapolis, SUA. După cum transmite Octavian Jurma, valul Omicron a dus la un număr de internări de patru ori mai mare decât în valul precedent și ce este mai grav e că jumătate dintre copiii internați au nevoie de asistență în ATI.

„Haideți să vedem ce înseamnă valul Omicron în SUA, o țară lovită năprasnic și aflată cu 2 săptămâni înaintea noastră pe curbă.

Orașul: INDIANAPOLIS, statul: INDIANA

Dr. Elaine Cox, medicul șef al spitalului de copii „Riley” a anunțat într-o conferință de presă că a cerut și va primi la finalul săptămânii ajutorul Gărzii Naționale atât cu sarcini clinice cât și non-clinice. Asta nu sună prea blând cu copiii noștri, nu-i așa?

Situația este dramatică. Dr. Cox mai anunță că sunt de 4x mai multe internări decât în oricare alt val precedent. Dintre copiii internați în spital, jumătate au nevoie de asistență în ATI, iar dintre cei care sunt internați la ATI, 40% au nevoie o perioadă de ventilație! De asemenea în maternitate, rata de pozitivare a gravidelor este constantă. Asemenea rapoarte vin din toate statele. Situația este dramatică.

Chiar credeți că în România va fi mai bine când mereu a fost mai rău? Nu vreți să aveți nevoie de spital în perioada asta! Dragi graviduțe, vaccinați-vă! Dragi mămici, vaccinați-vă copiii! Mergeți la medicul vostru și stați de vorbă despre vaccinare dacă aveți semne de întrebare, nu așteptați să vă răspundă virusul, că nu o să vă ceară permisiunea să vă inoculeze copilul”, a scris cercetătorul Octavian Jurma pe Facebook.