Infosys, lider global în consultanță şi servicii digitale de ultimă generație, a anunțat luni deschiderea unui Centru de Securitate Cibernetică în București. Pentru deschiderea centrului, compania va recruta talente de pe plan local și își va extinde echipa din România. În plus, va efectua investiții în formare avansată atât pentru angajații actuali, cât și pentru cei viitori.

Înfiinţarea Centrului reprezintă o extindere a serviciilor furnizate prin intermediul Centrului de Inovație Digitală Infosys, deschis în București în urmă cu câteva luni. Centrul  va oferi servicii complete de monitorizare și protecție cibernetică în timp real, 24/7, pentru a sprijini companii europene și globale în demersul lor de transformare digitală.

Aceste servicii – ce includ monitorizare, managementul și remedierea problemelor, depistarea ameninţărilor potenţiale, analize de securitate, descoperirea incidentelor și modalităţi adecvate de reacţie – vor fi furnizate de specialişti certificați și cu înaltă calificare în domeniul securității cibernetice. Serviciile oferite respectă în totalitate reglementările naționale specifice.

”Pe parcursul transformării lor digitale, companiile trebuie să asigure, în mod constant, un mediu securizat în care clienţii să aibă deplină încredere. Protecția împotriva amenințărilor cibernetice actuale și viitoare este vitală. Fiecare afacere trebuie să fie, încă de la început, un mediu sigur și să aibă o viziune cuprinzătoare asupra potenţialelor amenințări din mediul informaţional, prin monitorizare constantă și management. Centrele noastre de securitate cibernetică ajută companiile să prevină, să detecteze și să răspundă atacurilor cibernetice dintre cele mai elaborate, permițându-le astfel să își conducă afacerile din domeniul digital în deplină siguranță”, a declarat cu această ocazie Vishal Salvi, Chief Information Security Officer & Head of Cyber Security Practice, în cadrul Infosys.