Barack Obama, presedintele-ales al Statelor Unite, ia in considerare un plan de relansare a economiei americane care ar putea depasi estimarile initiale si ar putea ajunge pana la 1.000 de miliarde de dolari in urmatorii doi ani.

Cu toate ca echipa lui Obama lua in calcul un pachet de salvare de 500 miliarde de dolari in urma cu doua saptamani, considera acum ca 600 miliarde de dolari in decurs de doi ani reprezinta o „estimare foarte mica”.

Astfel, valoarea finala a pachetului de stimulente ar putea fi cuprinsa intre 700 si 1.000 de miliarde de dolari, in decurs de doi ani, conform The Wall Street Journal.

Reprezentantii oficiali ai echipei presedintelui-ales al SUA nu au oferit nicio informatie cu privire la amploarea ajutorului ce va fi acordat economiei americane, prin cheltuile publice majorate si reduceri de impozite.

Obama, care urmeaza sa fie investit in functia de presedinte al Statelor Unite pe 20 ianuarie, a promis lansarea unui plan masiv pentru iesirea din recesiune.

Administratia Bush a reusit, de asemenea, sa ajute economia americana, primind aprobarea Congresului, ca sa cheltuie 700 miliarde dolari din banii contribuabililor, pentru salvarea sistemului bancar al tarii.

Sursa: Bloomberg