Obama a adăugat că nu înţelege de ce ar trebui ca detalii private ale vieţii sale de familie să fie aflate prin intermediul unei reţele de socializare. Fiica sa mai mare, Malia, în vârstă de 13 ani, are deja vârsta la care îi este permis prin termenii şi condiţiile Facebook să îşi creeze un cont personal. Fiica cea mică, Sasha, are abia 10 ani, deci ar mai avea de aşteptat încă 3 ani. Obama nu ţine cont de acest aspect, ci insistă că fetele sale trebuie să împlinească mai întâi 18 ani pentru a se alătura comunităţii Facebook.

Poziţia primului preşedinte activ în social media este de neînţeles dacă se ia în considerare faptul că prin intermediul Facebook şi altor canale de comunicare online a strâns milioane de dolari pentru campanie şi milioane de tineri susţinători în campanie.

Pagina de Facebook a lui Obama are 24 de milioane de Like-uri. Mai mult, una dintre fotografiile prezente în albumele sale îl prezintă pe acesta înotând în ocean cu una dintre fiicele sale, deci într-un context de familie. De asemenea, la începutul săptămânii acesteia, Obama a mai postat o fotografie de familie, care a strâns 71.000 de Like-uri şi 11.000 de comentarii.