Virgil Popescu a mai spus și că sunt pregătiţi câte 27.000 de euro, pentru fiecare firmă mică şi mijlocie, care îşi va monta pe clădire sau pe teren, panouri foto-voltaice cu care să producă energie electrică. Alte credite sunt pregătite pentru hoteluri şi restaurante, care ar putea să investească aceşti bani în implementarea măsurilor de distanţare socială, informează stirileprotv.ro.

Scad preţurile la utilităţi

Virgil Popescu: “Cea mai bună perioadă de liberalizare a prețului la gazele naturale este în această vară. Vom avea un mecanism în așa fel încât prețul la gazele naturale să fie mai mic decât cel plătit de cetățeni înainte de această liberalizare. La energie electrică, ne-am asumat la Bruxelles liberalizarea începând cu 1 ianuarie 2021 și eu vă spun că de la 1 iulie prețul va scădea și la energia electrică”. Sunt peste 3,6 milioane de familii care folosesc gaze naturale, iar din vara aceasta, piaţa se va liberaliza, adică preţul nu va mai fi decis de stat. Facturile mai mici ar aduce şi pentru companii un cost de producţie mai mic şi implicit o ieftinire a unor produse de bază, cum ar fi pâinea.

Energie fotovoltaică

Ministrul anunţă investiţii şi pentru industria alimentară. Este decis însă şi să transforme România într-un mare producător, un fel de China a Europei. “Este o oportunitate pentru România, să profite și să încerce să reloce anumite industrii din această zonă, din China, din Asia, către Europa, către România și să fim o țară care produce pentru Europa”, a mai spus Popescu. Ministrul Economiei a mai anunţat că o mie de firme mici şi mijlociii ar putea primi câte 27.000 de euro pentru a deveni producători de energie fotovoltaică. Ar urma să primească bani pentru investiţii şi companiile de turism pentru a pune în aplicare măsurile de distanţare socială în hoteluri şi restaurante.