Unul dintre cei mai iubiţi actori din România a povestit cum a fost la un pas de moarte!

Este vorba despre Adrian Nartea, actorul principal din serialul “Vlad”, care a trecut prin probleme serioase de sănătate după ce i-a fost găsit o tumoare în spatele ochiului stâng, cu o lungime de 4 cm.

“ORL-iștii spuneau că am urechea înfundată pentru că am deviație de sept”

Diagnosticul l-a marcat pe viață pe actorul de 39 de ani, care a vorbit pentru prima oară despre asta abia acum, după 4 ani de când a început chinul, în cadrul podcast-ului “Acasă La Măruță”.

“Totul a început acum 4 ani, când aveam urechea stângă înfundată, efectiv, și nu știam de ce. Făceam aerosoli și ORL-iștii spuneau că am urechea înfundată pentru că am deviație de sept. Mi-au zis să fac o operație de deviație de sept. (…)

Am fost la vreo trei sau patru medici, toți au zis același lucru. Am zis bine, hai să mă operez. (…).  Mai erau niște simptome, când mergeam la dentist și stăteam cu gura deschisă foarte mult, când o închideam, mă furnica foarte tare pe dedesubt, pe partea stângă, în interior.

După am asociat. (…) Mama, când i-am spus, mi-a zis să fac un RMN. Tot mama mi-a trimis după câteva zile un mail în care îmi spunea că au găsit o formațiune care e intra-craniană, să nu-mi fac probleme, să stau liniștit. Mie nu-mi venea să cred. De ce nu m-a sunat, de ce mi-a trimis mail. Probabil a vrut să evite conversația. Am înțeles că am o tumoare în cap, în spatele ochiului”, i-a povestit Adrian Nartea lui Cătălin Măruţă.

“Unele nu se opresc din creștere. Asta s-a întâmplat la mine”

Medicii i-au spus că dacă ar mai fi stat aşa jumătate de an, situaţia putea deveni una tragică, pentru că tumoarea împingea deja în creier, relatează cancan.ro.

“Am început să sun și să merg la neurologi, neurochirurgi, am consultat vreo patru. A început un periplu ca să-mi dau seama ce era de făcut. Tumoarea era mare, lungime 4 cm, lățime 3 cm, grosime vreo 1 și ceva 2 cm, mare, foarte mare.

Se numește schwannom Nerv 5 (trigemen). Este o tumoare care crește pe teaca nervilor, ca o aluniță, dar pe interior. Sunt mulți oameni care au genul ăsta de tumori care cresc și se opresc. Unele nu se opresc din creștere. Asta s-a întâmplat la mine. A fost o creștere lentă.

Doctorii mi-au spus că era o chestiune de 6, 7, 8 luni până să mi se întâmple ceva neurologic, să cad efectiv pe stradă. Ea a intrat 3 cm jumate în cutia craniană, împingea emisfera stângă în sus”, a mai mărturisit actorul.

“Ar fi ok dacă ai începe să te reorientezi spre un job în care nu prea ai de-a face cu oamenii”

Adrian Nartea a fost operat de două ori la o clinică din Franţa, la Lyon, iar proba pentru serialul “Vlad” a dat-o înaintea primei operaţii. Nimeni din staff-ul celor de la PRO TV nu a ştiu despre drama extraordinară prin care trece actorul, el alternând interviurile şi casting-ul pentru “Vlad” cu operaţiile realizate în Franţa.

“Îmi aduc aminte că primul medic, specializat pe imagistică, s-a uitat la mine și m-a întrebat dacă m-a văzut pe la televizor. I-am spus că da și mi-a zis: «Ar fi ok dacă ai începe să te reorientezi spre un job în care nu prea ai de-a face cu oamenii, pentru că după intervenție este risc mare să rămâi desfigurat». (…).

Prima operație a durat undeva la 6 ore sau 7. După am stat 7 zile în spital. (…) N-au reușit să scoată toată tumoarea, pentru că era foarte solidă pe alocuri. Profesorul a zis că nu riscă, pentru că era aproape de o zonă nobilă. În momentul în care a intentat să tragă de ea, am intrat în fibrilații pe masa de operație”, a mai povestit Adrian Nartea în interviul emoţionant acordat lui Cătălin Măruţă.