Este vorba despre Pelle Alsing, toboșarul celebrei trupe Roxette. Acesta s-a stins din viață la doar 60 de ani, iar anunțul tragic a fost făcut chiar de trupă, pe pagina de facebook.

”Cu o tristeţe de nedescirs vă anunţ că dragul nostru Pelle Alsing a încetat din viaţă. (…)Pelle nu a fost doar un toboşar minunat şi inventiv, a fost de asemenea cel mai bun prieten pe care ţi-l poţi imagina, o fiinţă bună şi generoasă,”, este postarea de pe pagina de Facebook a Roxette.

De menționat este faptul că moartea sa vine după ce, în urmă cu un an, în data de 10 decembrie, solista trupei, Marie Friedriksson, a murit și ea  la vârsta de 61 de ani, după o lungă suferință.

Informația a fost făcută publică de cotidianul suedez Express, citând un comunicat al familiei acesteia.

”Cu mare tristețe anunțăm că una dintre cele mai mari și mai iubite artiste a plecat dintre noi. Marie Fredriksson a murit în dimineața zilei de 9 decembrie, ca urmare a unei boli cu care a fost diagnosticate de mult”, se arăta în comunicat.

De asemenea, Marie era căsătorită cu Mikael Bolyos și avea cu acesta doi copii, pe Inez Josefin, în vârstă de 26 de ani, și pe Oscar, de 23 de ani.

S-a retras din industrie

În anul 2016 însă, după 30 de ani de carieră, Marie Fredriksson, solista duoului Roxette, fondat împreună cu Per Gessle, anunța că se retrage din industria muzicală.

Aceasta a declarat la momentul respectiv că „zilele sale de turneu s-au terminat”, din cauza stării sale de sănătate precare.

Fredriksson a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier în 2002, iar, de-a lungul timpului, a fost supusă unor intervenții chirurgicale și mai multor sesiuni de chimioterapie. În 2005, artista declara că este sănătoasă și nu se mai află sub tratament.

În 2009, duoul s-a reunit și a reînceput să susțină concerte live, însă, în februarie 2016 a concertat pentru ultima dată, deoarece Marie a fost sfătuită de medici să nu mai cânte pe scenă.

În iunie 2016, grupul muzical și-a lansat cel de-al zecelea album, „Good Karma”.

Ultimul concert în România

Roxette a fost formată la începutul anilor ’80 și a devenit rapid una dintre cele mai iubite trupe pop, iar piese precum „The Look”, „Dressed for Success”, „Listen to Your Heart”, „Dangerous”, „It Must Have Been Love”, „Joyride” și „Milk and Toast and Honey” au făcut înconjurul lumii, fiind considerate în prezent adevărate „evergreen-uri”.

Marie Fredriksson și Per Gessle s-au întâlnit pentru prima dată în Halmstadt (Suedia), la sfârșitul anilor ’70, primul album Roxette – „Pearls of Passion” – fiind lansat câțiva ani mai târziu, în octombrie 1986. Au urmat alte albume de studio, compilații, un album de remixuri și opt albume video, cărora li se adaugă peste 40 de single-uri și tot atâtea videoclipuri.

Cu o colecție impresionantă de hituri, duoul suedez a reușit să domine clasamentele muzicale în anii ’90, dar și mult după, înregistrând, de-a lungul timpului, vânzări de peste 75 de milioane de discuri.

Trupa Roxette a susținut trei concerte în România, ultimul fiind în 2015.