Într-un articol publicat vineri de Gazzetta dello Sport, sub titlul ‘Milan de Arabia’, cunoscutul ziar de sport precizează că operaţiunea a stârnit interesul familiei Al Thani, aceeaşi care controlează şi echipa franceză Paris Saint-Germain.
Prin acest plan, Berlusconi speră să atragă sumele necesare pentru ca gruparea ‘rossonera’, pe care o patronează de 26 ani, să revină la cel mai înalt nivel sportiv, după ce a fost obligată în această vară să vândă chiar celor de la PSG două dintre marile sale vedete, suedezul Zlatan Ibrahimovic şi brazilianul Thiago Silva, din motive economice, în schimbul sumei de 60 milioane euro. O mutare care nu s-a dovedit deloc fericită, AC Milan având un început de foarte slab de sezon, iar în acest moment ocupă doar locul 11 în clasamentul din Serie A.
”Gazzetta dello Sport” asigură că între responsabilii milanezi şi fondul din Qatar există contacte permanente şi, chiar dacă obiectivul principal îl reprezintă atragerea de lichidităţi în conturile cluburile, sunt luate în considerare şi alte opţiuni de colaborare.
Astfel, s-ar putea recurge la o formulă care să includă proiecte imobiliare comune, cum ar fi de exemplu construcţia unui nou stadion pentru AC Milan sau renovarea completă a arenei San Siro.
Ziarul adaugă că, pentru finalizarea unei astfel de operaţiuni este nevoie de discreţie şi aminteşte în acest sens declaraţiile vicepreşedintelui clubului AC Milan, Adriano Galliani, care a negat în faţa presei zvonurile legate de acest proiect, precum şi vocile referitoare la o ofertă venită din Rusia.
Şi rivala lui AC Milan, Inter, are în vedere atragerea de capital străin, conducătorii echipei lui Cristian Chivu putând discuţii în acest sens cu compania chineză China Railway Construction Corp.
Sursa: Agerpres