Este vorba despre Andreea Bănică. Aceasta a reacționat după anunțul premierului legat de închiderea școlilor.

„E trist ce se întâmplă, dar nu pot spune că e o surpriză. Ne așteptam să fie așa, acesta este și motivul pentru care am ales ca Sofia să facă școală doar online, nu în sistemul hibrid”, a vedeta pe Instagram.

„Am decis să nu îmi trimit prințesa la școală în sistemul hibrid pentru care optasem! Am un sentiment ciudat… trăim vremuri pe care nu îmi imaginam vreodată că le vom trăi. Prefer să facă școală de acasă, online pentru că i se permite acest lucru”, a spus Andreea Bănică în urmă cu ceva timp, în alt mesaj.

Declarația făcută de Ludovic Orban

Totul vine după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că foarte probabil, de marți vor fi suspendate cursurile față în față și se vor muta online. Trebuie menționat că în urmă cu puțin timp, Prefectura Capitalei a anunțat că toate cursurile vor fi suspendate.

„În primul rând obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise, alături de spaţiile închise – să nu se înţeleagă că e permisă purtarea măştii în spaţiile închise, nu. Deci, obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise.

Doi: suspendarea cursurilor şcolare şi organizarea cursurilor, orelor în sistem online în toate şcolile. Trei: suspendarea activităţilor în teatre, cinematografe, restaurante, cafenele, în spaţii închise. Acestea sunt principalele măsuri care sunt adoptate.

Ele sunt cunoscute din momentul în care am prezentat după adoptare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă şi Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va trebui să le implementeze şi, evident, să şi găsească un plan de implementare”, a declarat Ludovic Orban, la B1 Tv.

„Prin aceste măsuri dorim nu doar să oprim creșterea, ci să intrăm pe un trend descendent. Sunt cele mai severe măsuri din actuala legislație de stare de alertă. Scopul e să reducem cât mai multe interacțiunile între oameni”, a explicat Premierul.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea