Medicana Hospital, una dintre cele mai mari reţele de spitale private din Turcia, intenţionează să intre pe piaţa din România şi Bulgaria, pentru a profita de turismul medical din Uniunea Europeană (UE).

Proiecte în România şi Bulgaria

„Recent, am iniţiat diferite proiecte în România şi Bulgaria, ambele state fiind membre ale UE. Mişcarea liberă a pacienţilor pe teritorilul UE va asigura spitalelor noastre un flux constant de clienţi”, a declarat preşedintele consiliului de directori al Medicana Hospital, Hüseyin Bozkurt.

El a precizat că investiţiile şi operaţiunile din România şi Bulgaria vor fi susţinute de mişcarea liberă a doctorilor şi asistentelor între graniţele Uniunii.

Extindere prin transfer de tehnologie

Potrivit lui Bozkurt, Medicana îşi extinde activitatea în alte ţări în special prin transfer de tehnologie şi expertiză, şi mai puţin prin investiţii directe.

Compania vrea, totodată, să intre pe segmentul administrării de spitale în state din Balcani, Orientul Mijlociu, Asia Centrală sau Africa de Nord.

La nivel mondial, industria turismului medical generează anual venituri de 100 miliarde dolari, din care Turciei îi revin 500 milioane dolari.

Medicana deţine cinci spitale private în Turcia.

SURSA: Mediafax