"Nu ştiam că ultima strategie energetică este realizată după datele din 2006. În colegiul Ministerului Economiei s-a dispus întocmirea strategiei energetice, în primă formă urmând să fie analizată la finalul lunii iulie 2012. Principiile strategiei de care discutăm sunt cele care au fost prezentate în strategia energetică a USL, a Guvernului ţării. Ele vor fi analizate în date concrete pe de-o parte şi pe de altă parte vor ţine cont de actele normative aprobate şi cele în curs de avizare, adoptare, chiar dacă unele din ele s-ar putea să intre spre aprobare în sesiunea parlamentară de toamnă. Cadrul legislativ, obiectivele de atins şi cadrul organizatoric se vor constitui ca elemente principale ale strategiei în actualul act de guvernare", a afirmat Rodin Traicu.

Pe de altă parte, directorul general în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Alexandru Săndulescu, a precizat că până în prezent variantele strategiei energetice nu au fost aprobate deoarece s-au opus ONG-urile, care au solicitat păstrarea zonelor protejate.

"Noi avem întotdeauna o strategie în sertar pe care o analizăm. Trebuie să integrăm datele de anul trecut, noile reglementări şi să începem o dezbatere publică. Dezbaterile urmează să fie agitate, pentru că urmează alegerile. Pe strategia aprobată de Guvern în 2007 nu avem aprobare de mediu, pentru că tot timpul apare un ONG care se opune în legatură cu zonele protejate. Chiar dacă noi vom fi gata şi vom lansa în dezbatere un document, nu înseamnă că imediat va fi aprobat. Aprobarea poate fi un proces de lungă durată. Nu vă puneţi speranţe că strategia va modifica radical ce se întâmplă în zona energiei. În sectorul energiei regenerabile, niciun investitor nu a aşteptat strategia ca să dezvolte parcuri eoliene. Strategia este un fel de ţintă", a spus Săndulescu.
Sursa: Agerpres