Decizia a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial, potrivit agerpres.ro

Numire la Ministerul Fondurilor Europene

Tot printr-o decizie a prim-ministrului interimar Ludovic Orban, Adrian-Marius Mariciuc a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene.

Un nou ambasador al României

Pe 19 februarie, Radu Ioanid a primit aviz favorabil din partea Comisiilor parlamentare reunite de politică externă pentru acreditarea sa în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Israel.

„Este nevoie, totodată, de atragerea de noi investiţii israeliene în ţara noastră, în special în domeniul energiei, energii neconvenţionale, IT, comunicaţii Hi-Tech, infrastructură, industrie alimentară etc. Trebuie activată Comisia mixtă de cooperare economică şi tehnică şi, de asemenea, parteneriatul România-Israel în domeniul noilor tehnologii şi inovaţii trebuie implementat.

Există un potenţial extraordinar în dezvoltarea relaţiilor economice, tehnico-ştiinţifice între România şi Israel, există un dinamism în ambele societăţi şi există nişte punţi de legătură vechi şi extraordinar de puternice, care trebuie potenţate”, a transmis noul ambasador al României în Israel.