Persoanele care vor să-și vândă mașina o pot face acum mai eficient prin intermediul portalului cesiune.ro. Ambele părți ale tranzacției vor avea o sarvină mult mai ușoară și sigură: vânzătorul își va primi prețul cerut de la cesiune.ro, iar cumpărătorul va plăti în leasing, cu avans și rate egale, prețul mașinii.
Practic, este vorba despre o evoluție de la un sistem rudimentar al anunțurilor de mică publicitate, postate în ziare sau pe diferite site-uri, la un sistem civilizat, în care tranzacțiile cu mașini rulate se desfășoară într-un cadru modern.
Procedura este foarte simplă, iar cei care vor să vândă mai ușor propria mașină trebuie să posteze un anunț pe cesiune.ro, iar mașina va avea afișată automat calculația ratelor de leasing. Angajații Cesiune.ro se vor ocupa de promovarea mașinii, iar când este găsit clientul, vânzătorul primește banii integral, de la cesiune.ro, iar cumpărătorul începe să plătească ratele lunare.
Utilizarea acestei platfome online are o serie de avantaje evidente – toate în favoarea proprietarilor de autoturisme care doresc să vândă repede și la un preț bun – față de sistemele clasice, de mică publicitate. Printre acestea se numără faptul că datele vânzătorului nu sunt publice, că de vînzare se va ocupa o echipă de profesioniști de la Cesiune.ro, dar și că prețurile de postare sunt mult mai mici decât pe site-urile tradiționale de anunțuri.
Mecanismul de finanțare al Cesiune.ro este un avantaj major și pentru companiile care doresc să scoată din activele firmei un automobil și să îl utilizeze în regim de leasing operațional, pentru un management mai bun al capitalului.
„Ne-am propus să susținem comerțul civilizat cu automobile, care să permită atât deblocarea pieței, printr-o finanțare accesibilă oricui, cât și accesul cumpărătorilor la automobile verificate, fără riscuri privind proveniența și calitatea acestora”, a declarat Ionuț Vintilă, director de vânzări în cadrul Cesiune.ro. „Este timpul ca românii să treacă de etapa anunțurilor postate pe diferite site-uri de mică publicitate, fără să mai știe nimic apoi despre acest anunț. Le oferim un instrument puternic, prin intermediul căruia autoturismul pe care îl vând va fi preluat de specialiști, care se vor ocupa de el, de vânzarea și de finanțarea acestuia”, a mai spus reprezentantul Cesiune.ro.